Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καστελόριζο: Τι λέει ο δήμαρχος του πρώτου «Covid Free» νησιού της Ελλάδας

Καστελόριζο: Τι λέει ο δήμαρχος του πρώτου «Covid Free» νησιού της Ελλάδας
Intime

Το Καστελόριζο έγινε το πρώτο «Covid Free» ελληνικό νησί, κάνοντας τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ. Πού αποδίδει το γεγονός ο δήμαρχος του ακριτικού μας νησιού, Γιώργος Σαμψάκος.

Για τη νέα καλύτερη καθημερινότητα στο Καστελόριζο ο δήμαρχος κ. Σαμψάκος δηλώνει ανακουφισμένος και αισιόδοξος για το αύριο.

«Ευτυχώς έχουμε καθαρό αέρα εδώ και μας βοήθησε να ξεπεράσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση που κράτησε ένα χρόνο», τονίζει ο δήμαρχος Καστελόριζου στο GRTimes, μιλώντας σχετικά με το γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι του ακριτικού μας νησιού έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και απομένουν ελάχιστοι που πρέπει να λάβουν και τη δεύτερη.

Click4more: Δωδεκάνησα: «Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό νησί που έγινε Covid Free – Εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι»

Ωστόσο όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού, δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός σ’ ότι αφορά τα μέτρα προστασίας, καθώς οι κίνδυνοι παραμένουν:

«Συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα και θα συνεχίσουμε να τα τηρούμε για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Παίρνουμε ακόμη τον καφέ μας στο χέρι για να κάνουμε βόλτα στην παραλία, φοράμε τις μάσκες μας, κρατάμε τις αποστάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το αν η ολοκλήρωση του προγράμματος «ελευθερία» αναμένεται να φέρει σημαντικά αποτελέσματα στον τουρισμό, ο κ. Σαμψάκος εκτιμά ότι «θα χρειαστεί ακόμη χρόνος. Εμείς μπορεί να ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα εμβολιασμών, ωστόσο δεν ξέρουμε μέχρι στιγμής, ποιος θα μπορέσει τελικά να ταξιδέψει και ποιος όχι. Δεν θέλει και πολύ. Ένα και μόνο κρούσμα, φτάνει για να γίνει κάτι άσχημο. Ευελπιστούμε πάντως, ότι τουλάχιστον η κατάσταση θα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι», σημειώνει.

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν εντοπίστηκαν κρούσματα στο νησί, ο δήμαρχος Καστελόριζου απαντά πως «δεν είχαμε καμιά στιγμή πρόβλημα με κρούσματα. Μας βοήθησε ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες και φυσικά η τήρηση των μέτρων. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα περνούσαμε σε διαφορετική περίπτωση. Βλέπετε τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας ακόμη και σήμερα. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Είναι κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις