Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καστοριά: Αναβιώνει η δολοφονία του Κωστή Πολύζου – Στα δικαστήρια η μητέρα και ο πατριός του!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς. Στο εδώλιο των κατηγορουμένων…

θα καθίσουν η μητέρα του άτυχου Κωστή και ο πατριός του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Οι ίδιοι έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Καστοριάς, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης λίγα λεπτά πριν τις 09:00 και έδειχναν ψύχραιμοι.Η υπόθεση το 2011 είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, με την εξαφάνιση του νεαρού Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης και στη συνέχεια την ανεύρεση του πτώματος του άτυχου νεαρού σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατριού του.

Τον Ιανουάριο του 2016, έπειτα από 5χρόνια, δίνεται εντολή σύλληψης της μητέρας του Κωστή Πολύζου και του πατριού, από την Εισαγγελία Κοζάνης, όπου με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίνονται προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, περιύβρισης νεκρού, ψευδορκίας μάρτυρα και πλαστογραφίας μετά χρήσης. Ο αγώνας για δικαίωση από την πλευρά των συγγενών του βιολογικού πατέρα του Κωστή Πολύζου, είναι διαρκής, αποζητώντας Παράσταση Πολιτικής Αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανάσιος Τέλλιος είχε πει: «Η οικογένεια, οι υπόλοιποι συγγενείς, όσοι βρίσκονται εν ζωή του Κωστή Πολύζου, νοιώθουν μεγάλη πικρία. Ο πόνος είναι είναι ακόμα νωπός, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει και έχουν πολύ έντονη την επιθυμία να συμμετέχουν σε αυτή τη δική με την παράσταση Πολιτικής Αγωγής.»

Πηγή: kozanilife.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε