Δευτέρα, 4 Μαρ.
12oC Αθήνα

Καστοριά: «Εμβόλιο» στον κλάδο της γούνας – Ποιοι θα πάρουν το επίδομα των 534 ευρώ μέσα στον Ιούλιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ικανοποίηση επικρατεί μεταξύ των εκπροσώπων των γουνοποιητικών επιχειρήσεων Δυτικής Μακεδονίας από τη ρύθμιση για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Ιουλίου ώστε οι εργαζόμενοι δικαιούχοι να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ και την ασφάλισή τους.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας Απόστολος Τσούκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «η ανανέωση του χρόνου των αναστολών συμβάσεων και για τον μήνα Ιούλιο είναι μια ανάσα για τις επιχειρήσεις του κλάδου της γούνας που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας».

Ο κ. Τσούκας εξήγησε ότι «οι αγοραστές των προϊόντων γούνας -Κινέζοι, Ρώσοι και Ουκρανοί- λόγω των μέτρων της πανδημίας δεν μπορούν ακόμη να ταξιδέψουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διακινηθούν, να πωληθούν τα προϊόντα μας».

Την συνέχιση της υποστήριξης του κλάδου των γουνοποιητικών επιχειρήσεων με τη ρύθμιση των αναστολών, όπως εξηγεί ο κ. Τσούκας, «είχαμε θέσει κατ’ επανάληψη στους εκπροσώπους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης» και εσχάτως, κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησης των εκπροσώπων του κλάδου με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη στην Καστοριά ζητήθηκε η συνέχιση του προγράμματος.

Η νέα ρύθμιση για επιχειρήσεις που δικαιούνται να ενταχθούν στις αναστολές συμβάσεων εργασίας φαίνεται ότι είναι επί το αυστηρότερο, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εργασίας, θα πρέπει να εμφανίζουν πλέον μείωση τζίρου 70% το 2020-2021 σε σχέση με το 2019-20.

Ο κ. Τσούκας επισημαίνει ότι «στην προηγούμενη ρύθμιση αρκούσε απλώς να μην προκύπτει αύξηση τζίρου γεγονός που όπως όλα δείχνουν βγάζει εκτός ενίσχυσης τον κλάδο εκτροφής γουνοφόρων ζώων». 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις