Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταλήψεις στα Δωδεκάνησα

Καταλήψεις στα Δωδεκάνησα

Επειδή η καλή μέρα φαίνεται από την πρωί.

Το σχολικό ξεκίνημα στα Δωδεκάνησα προκαλεί έντονο προβληματισμό σε μαθητές, καθηγητές, γονείς και κρατικούς φορείς. Το παζλ συνθέτουν οι καταλήψεις, τα κενά και οι μαζικές κινητοποιήσεις.

Μαθητές στην Πάτμο προχώρησαν το πρωί σε κατάληψη και κινητοποιήσεις με αποχή από τα μαθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη βασικών καθηγητών. Με τα ίδια αιτήματα προχώρησαν σε καταλήψεις και μαθητές σε Λύκειο της Κω και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου Βασίλης Καραγιάννης, τόνισε πως «Ανέκαθεν τα Δωδεκάνησα υφίστανται τις συνέπειες των πολιτικών της εκάστοτε κυβέρνησης. Αυτή τη φορά, ενώ γνώριζαν τα κενά που υπήρχαν στα νησιά διαπιστώσαμε ότι έγιναν πάνω από 120 αποσπάσεις καθαρά ρουσφετολογικού χαρακτήρα. Αυτό για μας, αποτελεί «μη ορθολογική διαχείριση προσωπικού» και μόνο με προσλήψεις αναπληρωτών μπορεί να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Δυστυχώς, η κάθε ημέρα που περνάει στην εκπαίδευση, δεν αναπληρώνεται»

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύνολο 28 σχολείων που βρίσκονται στο βόρειο συγκρότημα του νομού Δωδεκανήσου, παρουσιάζονται αυτή την περίοδο 40 κενά σε Γυμνάσια και γενικά Λύκεια, χωρίς να συνυπολογίζονται τα κενά των ΕΠΑΛ, που είναι ακόμα περισσότερα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε