Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στα Γιάννενα για τη συμπλήρωση 109 ετών από την απελευθέρωση

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στα Γιάννενα για τη συμπλήρωση 109 ετών από την απελευθέρωση

Με την παρουσία της στα Ιωάννινα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμά τις εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό.

Η μνήμη των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού και των εθελοντικών σωμάτων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και των πεσόντων Μανιατών, τιμήθηκε σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη θέση «Εικονίσματα» της Τοπικής Κοινότητας Μανωλιάσσας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις έδωσε και φέτος αντιπροσωπεία Κρητών, με παραδοσιακές στολές, ενώ τη μνήμη των προγόνων τους που χάθηκαν στις μάχες για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων τίμησαν και εκπρόσωποι από την Μάνη και την Κύπρο. Στο Ηρώο Μπιζανομάχων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σε δήλωσή του ανέφερε: «Η 21η Φεβρουαρίου είναι η πιο σημαντική ώρα του τόπου μας. Είναι η γενέθλια μέρα της αυτονομίας μετά από πέντε αιώνες σκλαβιάς. Είναι η ώρα της περισυλλογής και του γόνιμου αναστοχασμού. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή όπου οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες κι αυτό το διαπιστώνει ο καθένας από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή. Οι επετειακές εκδηλώσεις πρέπει να αποτελέσουν ώρες περισυλλογής, ατομικής και συλλογικής ευθύνης».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις