Τετάρτη, 19 Ιουν.
28oC Αθήνα

Κατερίνη: Είχαν μετατρέψει σε στέκι παράνομου τζόγου ένα ίντερνετ καφέ, 6 συλλήψεις

Κατερίνη: Είχαν μετατρέψει σε στέκι παράνομου τζόγου ένα ίντερνετ καφέ, 6 συλλήψεις

Μια συμμορία είχε μετατρέψει ένα ίντερνετ καφέ στην Κατερίνη σε «ναό» του παράνομου τζόγου με κέρδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 6 ατόμων, τριών ανδρών και τριών γυναικών στην Κατερίνη ενώ κατά τις έρευνες για τον παράνομο τζόγο στο ίντερνετ καφέ κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 375.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η ιδιοκτήτρια του ίντερνετ καφέ, όπου η εγκληματική ομάδα φέρεται να είχε εγκαταστήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές παρέχοντας στους «παίκτες»πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες και προγράμματα προσφοράς παιχνιδιών (τύπου καζίνου και στοιχημάτων).

Το κατάστημα, όπως προέκυψε από υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ, ρευματοδοτούνταν παράνομα και γι’ αυτό το λόγο η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της ρευματοκλοπής.

Εκτός από την ιδιοκτήτρια του ίντερνετ καφέ, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πιερίας πέρασαν χειροπέδες σε δύο συγγενικά της πρόσωπα που κατά τη δικογραφία εμφανίζονται ως συνδιαχειριστές του καταστήματος, δύο εργαζόμενους, όπως επίσης έναν τεχνικό σε θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ένας ακόμη τεχνικός υπολογιστών και συνολικά είκοσι «παίκτες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η εγκληματική ομάδα λειτουργούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο, παρέχοντας πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες προσφοράς διαδικτυακών παιχνιδιών και εκτός του συγκεκριμένου καταστήματος, με τη δημιουργία ατομικών λογαριασμών σύνδεσης για κάθε «παίκτη».
«Οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των ‘παικτών’ και των μελών της εγκληματικής ομάδας πραγματοποιούνταν σε συναντήσεις στο κατάστημα, στις οικίες τους ή σε υπαίθριους χώρους», όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στο κατάστημα όσο και στα σπίτια των συλληφθέντων αλλά και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 375.240 ευρώ, 48 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκ των οποίων η μία λειτουργούσε ως «server», 20 οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, 19 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί υπολογιστές και ένα τάμπλετ, φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb), εννέα κινητά τηλέφωνα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις