Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Κατερίνη: Η εξήγηση για το απορριμματοφόρο που «βούλιαξε» σε δρόμο

Κατερίνη: Η εξήγηση για το απορριμματοφόρο που «βούλιαξε» σε δρόμο
ΦΩΤΟ από pierianews.gr

Το απορριμματοφόρο σταμάτησε την αποκομιδή σκουπιδιών στην Κατερίνη και στο σημείο κλήθηκε γερανός. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη…

Το απορριμματοφόρο ακινητοποιήθηκε σε δρόμο στην Κατερίνη καθώς η άσφαλτος στο σημείο υποχώρησε. Είχαν προηγηθεί έργα και ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο ήταν κλειστός. Κάποιος ή κάποιοι όμως έβγαλαν την κορδέλα κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα οι δημοτικοί υπάλληλοι να συνεχίσουν. Το σκουπιδιάρικο μπήκε στο σημείο και ακινητοποιήθηκε, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί. Απομακρύνθηκε ώρες αργότερα, όταν ειδοποιήθηκε και έσπευσε γερανός.

Το απορριμματοφόρο όχημα του δήμου Κατερίνης «βούλιαξε» στο δρόμο το πρωί της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής σκουπιδιών, καθώς δημιουργήθηκε τρύπα στο έδαφος. Το περιστατικό συνέβη επί της οδού Σβορώνου.

Την ώρα που περνούσε το όχημα της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου, υποχώρησε μέρος του οδοστρώματος. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Κατερίνης, Ηλίας Τάπρας εξήγησε στην karfitsa.gr το χρονικό του συμβάντος, τονίζοντας ότι δεν σημειώθηκε τραυματισμός αλλά ούτε και υλικές φθορές στο όχημα.

Στο σημείο του οδοστρώματος που υποχώρησε πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής και συγκεκριμένα περί τις 03:00 εργασίες από συνεργείο της ΔΕΥΑΚ, μετά από διαρροή και στη συνέχεια τοποθετήθηκε προστατευτική κορδέλα για να μη γίνεται διέλευση οχημάτων.

Τις πρωινές ώρες όμως, οδηγοί φέρεται να απομάκρυναν την κορδέλα, «με αποτέλεσμα στις 05:40 να ξεκινήσει το απορριμματοφόρο την αποκομιδή και να περάσει από τον δρόμο. «Είχε άμμο από κάτω και έπεσε μέσα. Αν δεν είχε απομακρύνει κάποιος τις κορδέλες δεν θα είχε γίνει όλο αυτό», σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

Ο ίδιος μάλιστα συμπληρώνει πως «δεν τραυματίστηκε κανείς. Γιατί εγώ ανησύχησα μήπως τραυματίστηκε κάποιο παιδί. Όμως όταν πήγα εκεί είδα ότι κάθισε μέσα η πίσω δεξιά ρόδα. Το όχημα δεν είχε καμία ζημιά. Στο σημείο ήρθε γερανός, ο οποίος έβγαλε το όχημα. Στο συνεργείο διαπιστώθηκε ότι δεν έχει καμία ζημιά και είναι κανονικά στη διάθεσή της υπηρεσίας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις