Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κατερίνη: Πολιορκία και επίθεση στο σπίτι βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – video

Κατερίνη: Πολιορκία και επίθεση στο σπίτι βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – video

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριος Καστόρης μίλησε για τα όσα έγιναν σπίτι του, στην Κατερίνη. Μέσα βρίσκονταν τα πεθερικά του…

Περίπου 100 άτομα καταγγέλλει ότι επιτέθηκαν στο σπίτι του, μετά το τέλος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που έγινε χθες στην Κατερίνη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριος Καστόρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα, λόγω του κοινοβουλευτικό του έργου, όμως όπως είπε, στο σπίτι φιλοξενούνταν τα πεθερικά του, τα οποία και τρομοκρατήθηκαν.

Ο βουλευτής κατήγγειλε «σχέδιο αποσταθεροποίησης που χτυπά την ίδια τη δημοκρατία» και είπε πως εκτός του ότι ήταν ένα από τα πρόσωπα που ήταν στις απειλητικές αφίσες τις προηγούμενες ημέρες, «τα μηνύματα δεν έχουν σταματήσει στο κινητό μου».

Όπως είπε επίσης, «το σχέδιο οδηγείται και από δυνάμεις που είναι μέσα στη Νέα Δημοκρατία». «Το τέρας του φασισμού θα μας καταπιεί όλους, αν το αφήσουμε», εκτίμησε και τόνισε πως «όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει μαζί να το αντιμετωπίσουμε». Ο βουλευτής είπε ακόμη ότι υπάρχει οπτικό υλικό και μαρτυρίες ότι επιτιθέμενοι ήταν ακροδεξιοί και μέλη της Χρυσής Αυγής…

Εικόνες από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Κατερίνη

Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου ομάδα πέταξε πέτρες, αυγά και μπογιές στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ακροδεξιούς», που τους χαρακτηρίζει φασίστες και τραμπούκους, ενώ καλεί τη ΝΔ να πάρει θέση, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «υποδαυλίζει τέτοιες συμπεριφορές με την προπαγάνδα, τις θεωρίες συνωμοσίας που διασπείρει και τον διχαστικό λόγο της».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις