Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Καθαρά Δευτέρα: Στην Ξάνθη η ουρά της ημέρας – Περίμεναν καρτερικά για ώρα να μπουν μέσα στο κατάστημα

Καθαρά Δευτέρα: Στην Ξάνθη η ουρά της ημέρας – Περίμεναν καρτερικά για ώρα να μπουν μέσα στο κατάστημα

Καθαρά Δευτέρα και τα έθιμα τηρούνται και στην Ξάνθη. Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι της πόλης βγήκαν για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια της ημέρας…

Καθαρά Δευτέρα στην Ξάνθη, με τις ουρές που σχηματίζονται έξω από φούρνους και καταστήματα που πωλούν χαλβάδες, να είναι για ακόμα μία χρονιά μεγάλες. Με μάσκες οι περισσότεροι και αποστάσεις, περιμένουν στρη σειρά για να μπουν στο κατάστημα που έχουν επιλέξει και να ψωνίσουν.

Για τα παραδοσιακά εδέσματα της Σαρακοστής ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ξάνθης οι κάτοικοι την Καθαρά Δευτέρα, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες. Η λαγάνα, ο χαλβάς αλλά και τα θαλασσινά βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων των κατοίκων και της Ξάνθης, οι οποίοι έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τους τραπέζι.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες νωρίς το πρωί της Δευτέρας έξω από φούρνους και καταστήματα που διαθέτουν προς πώληση χαλβάδες, όπου σχηματίζονταν ουρές από πολίτες που έσπευσαν να παραλάβουν τα απαραίτητα για την Καθαρά Δευτέρα.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία ούτε και φέτος θα πραγματοποιηθούν επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο οι Δήμοι έχουν προγραμματίσει τη διανομή σαρακοστιανών εδεσμάτων σε οικισμούς που παραδοσιακά πραγματοποιούνται αντίστοιχες εκδηλώσεις. Δείτε την επίμαχη εικόνα του xanthinea.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις