Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Καθυστερούν οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ και Κάρτα Σίτισης

Καθυστερούν οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ και Κάρτα Σίτισης

Παρατείνεται η αγωνία για χιλιάδες δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων, καθώς ούτε σήμερα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους τα σχετικά ποσά. Στις 20 Οκτωβρίου ήταν, σύμφωνα με το νόμο, να γίνει η εκταμίευση της τρίτης δόσης κατά σειρά για το οικογνειακό επίδομα ΟΓΑ. Διαβάστε τι συμβαίνει με τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ.

Η τρίτη δόση έπρεπε να έχει καταβληθεί ήδη από τις 20 Οκτωβρίου, αλλά ακόμα αυτό δεν έχει συμβεί καθώς τα ταμεία φαίνεται πως έχουν στεγνώσει. H καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και στο Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, μεταφέρεται με άγνωστη ημερομηνία αφού κανείς αρμόδιος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να ορίσει ημερομηνία πληρωμής.

Στις 20 Οκτωβρίου ήταν, σύμφωνα με το νόμο, να γίνει η εκταμίευση της τρίτης δόσης για το οικογνειακό επίδομα, όμως από τους 635.000 δικαιούχους μόνο οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Το κονδύλι φτάνει τα 225 εκατ. ευρώ και χορηγείται σε 640.000 δικαιούχους, αρκετοί από τους οποίους συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Σύνταγμα και διαμαρτυρήθηκαν. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Καθύστερηση υπάρχει και στην καταβολή της τέταρτης δόσης για την επιδότηση της σίτισης που πιστώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης και αφορά 150.000 δικαιούχους, καθώς το υπουργείο Εργασίας δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει τα 17 εκατ. ευρώ που απαιτούνται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε