Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καβάλα: Καταδίκη για τροχαίο με εγκατάλειψη ντελιβερά – Η πρόταση για εξωδικαστικό συμβιβασμό

Καβάλα: Καταδίκη για τροχαίο με εγκατάλειψη ντελιβερά – Η πρόταση για εξωδικαστικό συμβιβασμό

Το τροχαίο και η εγκατάλειψη του ντελιβερά στην Καβάλα, σημειώθηκε στη Νέα Πέραμο. Το ατύχημα αναβίωσε στις δικαστικές αίθουσες με τον οδηγό να καταδικάζεται…

Ο ντελιβεράς ζητούσε από το 2019, όταν σημειώθηκε το τροχαίο με εγκατάλειψη στην Καβάλα, την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού αυτοκινήτου που τον τραυμάτισε. Είχε αρνηθεί την πρόταση των 500 ευρώ για εξωδικαστικό συμβιβασμό, αφού όπως ανέφερε τα χρήματα αυτά δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τη ζημιά που υπέστη. Το δικαστήριο κατέληξε πως ο οδηγός του ΙΧ είχε την ευθύνη για το ατύχημα αφού παραβίασε Stop και τον καταδίκασε για τα όσα έγιναν, σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωινή, το τροχαίο στη Νέα Πέρασμο στην Καβάλα, έγινε τον Ιούλιο του 2019. Ο οδηγός του αυτοκινήτου αρνήθηκε ότι εγκατέλειψε τον οδηγό. Υποστήριξε ότι σταμάτησε και του είπε προφορικά τα στοιχεία του. Ο ντελιβεράς όμως ήταν τραυματισμένος και όπως επισήμανε, ακόμα και αν έγινε κάτι τέτοιο, ο ίδιος εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατον να τα συγκρατήσει.

Ο οδηγός που καταδικάστηκε άσκησε έφεση και η υπόθεση θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό. Αναφορικά με την πρόταση για εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε δεν το αρνήθηκε. Τόνισε πως ο ντελιβεράς τον έβρισε όταν του έκανε την πρόταση και οι συζητήσεις σταμάτησαν.

Όπως είπε ο ντελιβεράς στο δικαστήριο, εξαιτίας του τραυματισμού του, δεν μπορούσε να εργαστεί για έναν ολόκληρο μήνα, με τα έξοδα να τρέχουν και τον ίδιο να αγωνιά για την αποκατάσταση της υγείας του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις