Τοπικά Νέα

Καβάλα: Κέρδισε τις τράπεζες και απαλλάχτηκε από χρέη 52.000€ – Αντιδράσεις για την απόφαση του Ειρηνοδικείου!

Ο καταναλωτής είναι παντρεμένος με τέσσερα ανήλικα παιδιά και η σύζυγος του είναι άνεργη...

Με απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Καβάλας, δικαίωσε μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, ο οποίος έχοντας συνολική οφειλή ύψους περίπου 52.000ευρώ απαλλάχτηκε από το σύνολο των οφειλών του.

Ο καταναλωτής προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας εντός του 2011 και συνεργάτης της Ένωσης κατέθεσε προς τις πιστώτριες Τράπεζες, πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πρόταση την οποία οι πιστώτριες Τράπεζες αγνόησαν.

Ακολούθως η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και ο καταναλωτής με την συνεργασία εθελοντή μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας το 2012, σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών του.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε την απόφασή του η οποία αναφέρεται παραπάνω. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής είναι παντρεμένος με τέσσερα ανήλικα παιδιά και η σύζυγος του είναι άνεργη.

Συντηρούνται δε, με την βοήθεια των πατρικών τους οικογενειών. Οι εκπρόσωποι των Τραπεζών ισχυρίσθηκαν ότι δολίως περιήλθε σε κατάσταση υπερχρέωσης ενώ γνώριζε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις από τα δάνεια που έπαιρνε.

Μέχρι το 2010 που εργαζόταν ως οδηγός, προσπαθούσε να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του, πότε από την μισθοδοσία του και πότε με νέα δάνεια που έπαιρνε όταν η μισθοδοσία του δεν επαρκούσε.

Η τακτική αυτή μπορεί να ήταν λανθασμένη αλλά όπως αναφέρεται και στην απόφαση του Δικαστηρίου «ήταν μια λανθασμένη , πλην συνήθης επιλογή κατά το διάστημα που κατέφευγε στον δανεισμό, η οποία καλλιεργήθηκε από τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά και δεν ρυθμίστηκε ως έπρεπε από την πολιτεία» και επομένως το δικαστήριο απέρριψε την σχετική ένσταση των εκπροσώπων των Τραπεζών.

Πηγή: thrakitoday.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Εύβοια: Κατέρρευσε ο ταβερνιάρης που σκότωσε με καρέκλα σκυλίτσα, όταν έμαθε την ποινή που του επιβλήθηκε!

Θεσσαλία: Οδύνη για τις δύο αδερφές που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν να δουν τα παιδιά τους – Το δυστύχημα που βύθισε στο πένθος τις Καρυές!

Σάμος: Τραγωδία στη θάλασσα του λιμανιού – Την έβλεπαν να πέφτει και να πνίγεται μέσα στο αυτοκίνητό της (Φωτό)!

Κομοτηνή: Εκπλήξεις στην πρώτη νύχτα του γάμου – Η νύφη έμαθε το μεγάλο μυστικό του άντρα της!

Ρόδος: Ο πιο απρόσεκτος τουρίστας – Έκανε για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος και… ιδού το αποτέλεσμα (Φωτό)!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα