Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κιλκίς: Μετανάστες χωρίς νερό και ρεύμα – “Ασφυξία” στον καταυλισμό με εικόνες που προβληματίζουν!

Κιλκίς: Μετανάστες χωρίς νερό και ρεύμα – “Ασφυξία” στον καταυλισμό με εικόνες που προβληματίζουν!

Σοβαρά προβλήματα αναφορικά με την υδροδότηση εντοπίζονται στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα, στον νομό Κιλκίς. Το ζήτημα με την ανεπάρκεια του νερού στη δομή…

είναι εντονότερο, από την ημέρα που στους ήδη 1.000 φιλοξενούμενους προστέθηκαν από τις αρχές του μήνα άλλοι 1.000 από την Μόρια της Λέσβου, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η δομή στη Νέα Καβάλα λειτουργεί το τελευταίο διάστημα στα όρια της χωρητικότητάς της, αφού μπορεί να φιλοξενήσει έως 1.000 άτομα, και τον τελευταίο μήνα βρίσκονται εκεί 2.000 πρόσφυγες.

Οι τελευταίοι ζουν σε σκηνές, απροστάτευτοι από κάθε καιρική συνθήκη και χωρίς πρόσβαση ακόμη και σε βασικά αγαθά όπως το νερό και ο ηλεκτρισμός.

Σημειώνεται ότι η έλλειψη νερού δημιουργεί προβλήματα στην καθαριότητα των χώρων, στο μαγείρεμα του φαγητού αλλά και στην ατομική υγιεινή.

Όπως μάλιστα μεταδόθηκε στο δελτίο των 12.00 στην ΕΡΤ, οι πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν στους υπεύθυνους της δομής για τα προβλήματα που υπάρχουν με το νερό.

Η έλλειψη στο νερό έχει προκύψει λόγω των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν στην περιοχή για τις αγροτικές καλλιέργειες, καθώς και στο δίκτυο υδροδότησης που είναι ανεπαρκές.

Ο δήμαρχος της περιοχής, έχει υποσχεθεί ότι η αποσυμφόρηση θα αρχίσει εντός των επόμενων εβδομάδων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις