Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Καβάλα: Νέο ατύχημα σε αγώνα motocross – Πολλαπλά κατάγματα και πολύωρο χειρουργείο για πρωταθλητή

Καβάλα: Νέο ατύχημα σε αγώνα motocross – Πολλαπλά κατάγματα και πολύωρο χειρουργείο για πρωταθλητή
motomag.gr

Τη λάμψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μotocross στην πίστα των Κρηνίδων στην Καβάλα, επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός διακεκριμένου αθλητή.

Στο νέο σοβαρό ατύχημα σε αγώνα Motocross ο πρωταθλητής του σπορ, Μανώλης Κρητικός «είχε μία άσχημη πτώση σε ένα άλμα, προφανώς κάνοντας κάτι λάθος. Ήταν μία άτυχη στιγμή για το παιδί, θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Όπως όμως πληροφορούμαστε, ο διακεκριμένος αθλητής εγχειρίστηκε χθες (σ.σ. 19.04.2022) και όλα πήγαν καλά. Δυστυχώς, ατυχήματα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο άθλημα και σε τέτοιους αγώνες, υψηλού επιπέδου», όπως μετέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος του ΑΜΟΚ (Αθλητικός Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Κρηνίδων), Θέμης Καλπακίδης.

Τη δική τους μάχη έδωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας, προκειμένου να αποκαταστήσουν τα τραύματα του αθλητή. Το χειρουργείο κράτησε 8,5 ώρες και πήγαν όλα καλά, γνωστοποίησε ο διοικητής του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διακεκριμένος αναβάτης υπέστη πολλαπλά κατάγματα στα πόδια, ενώ κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Πρόκειται πάντως για ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό σε αγώνα motocross, έπειτα από όσα συνέβησαν στον αγώνα που έγινε στα Γιαννιτσά στις 17 Οκτωβρίου 2021. Τότε, μία μηχανή, έπειτα από άλμα, έπεσε πάνω στην προστατευτική περίφραξη.

Εκεί, όμως, υπήρχε και μία μεταλλική κολώνα, η οποία υποχώρησε και έπεσε πάνω σε δύο από τους θεατές, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.

Τελικά, ένας 27χρονος θεατής έχασε τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά κι ένας 16χρονος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις