Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Καβάλα – Σέρρες: Δυνατό μπουρίνι και καταστροφές – Ξεριζώθηκαν δέντρα και πλάκωσαν αυτοκίνητα

Καβάλα – Σέρρες: Δυνατό μπουρίνι και καταστροφές – Ξεριζώθηκαν δέντρα και πλάκωσαν αυτοκίνητα

Την ώρα που πολλές περιοχές της χώρας δίνουν μάχη με τη φωτιά, Καβάλα, Σέρρες, και Λήμνος την Κυριακή μπήκαν σε έναν… άλλο κόσμο.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι σε Καβάλα, Σέρρες, και Λήμνο βίωσαν δυνατά μπουρίνια, που σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσαν και καταστροφές το απόγευμα της Κυριακής (23.07.2023).

Στην Καβάλα, ο ουρανός σκοτείνιασε και για περίπου 20 λεπτά έβρεχε καταρρακτωδώς. Το ξαφνικό μπουρίνι προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και beach bar στην παραλία του Οφρυνίου, με τις κλήσεις στην πυροσβεστική για βοήθεια να είναι αλλεπάλληλες.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν δεν θυμίζουν σε τίποτα «καρδιά» καλοκαιριού. Από τον καύσωνα τον προηγούμενων ημερών στην ισχυρή βροχή που δρόσισε την Καβάλα, αλλά δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα, όπως μαρτυρούν και οι παρακάτω εικόνες.

Μπουρίνι και στις Σέρρες

Μπουρίνι σημειώθηκε και στις , από το οποίο έσπασαν κλαδιά δένδρων τα οποία έπεσαν σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ προκαλώντας διακοπές ρεύματος. Η πυροσβεστική δέχθηκε 50 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Επίσης δένδρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν σε αυτοκίνητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Νικήτα ξερίζώθηκαν δύο πλατάνια. Το μπουρίνι σήκωσε και τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονταν στη στέγη του κτιρίου των ΚΤΕΛ.

Ξαφνικό μπουρίνι και στην Λήμνο

Και στην Λήμνο υπήρξε ξαφνικός αέρας που προκάλεσε αναστάτωση, χωρίς κάτι σημαντικό να συμβεί.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις