Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καβάλα: Στον εισαγγελέα ο εγγονός που σκότωσε στο ξύλο τη γιαγιά του – Το έγκλημα και οι σκληρές αλήθειες

Θλίψη και αμηχανία στην Καβάλα μετά το στυγερό έγκλημα και τη δολοφονία μιας άτυχης γριούλας από τα χέρια του ίδιου του εγγονού της…

Η αδιαφορία όλων όσοι γνώριζαν τα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα του δράστη, έπαιξε όπως φαίνεται καταλυτικό ρόλο στο έγκλημα και τη δολοφονία της γιαγιάς στην Καβάλα. Ο 23χρονος εγγονός, που όπως ανέφερε ο δικηγόρος που ανέλαβε την εκπροσώπησή του, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και είχε δημιουργήσει σοβαρά επεισόδια στο παρελθόν, ήταν ελεύθερος και είχε κάνει κόλαση τη ζωή της γιαγιάς του.

Οι άνθρωποι από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας στην Καβάλα γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα για να δώσουν τέλος στο μαρτύριο της γιαγιάς. Έτσι πριν από λίγες ώρες φτάσαμε στο έγκλημα. Με τον 23χρονο να χτυπάει για ώρες την άτυχη γριούλα, μέχρι τη στιγμή που εκείνη έπεσε μπροστά του νεκρή.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας οδηγήθηκε ο 23χρονος που σκότωσε την 83χρονη γιαγιά του. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο Χρυσοχώρι του δήμου Νέστου. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι που ζούσε με τον γιο και τον εγγονό της και από την πρώτη στιγμή η αστυνομία δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της ενδοοικογενειακής βίας και για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων. Οι κάτοικοι του Χρυσοχωρίου δεν ξαφνιάστηκαν από την είδηση. Σύμφωνα με μαρτυρίες η γυναίκα υπήρξε για χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας ενώ εγγονός και γιος είχαν απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές. Η 83χρονη φοβόταν για τη ζωή της ωστόσο τίποτα δεν μπόρεσε να αλλάξει ουσιαστικά το καθημερινό δράμα που ζούσε. Η κηδεία της θα τελεστεί στη μία το μεσημέρι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις