Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Καύσωνας Κλέων: Κλιματιζόμενες αίθουσες για τις ευπαθείς ομάδες στην Αλεξανδρούπολη

Καύσωνας Κλέων: Κλιματιζόμενες αίθουσες για τις ευπαθείς ομάδες στην Αλεξανδρούπολη

Ο καύσωνας Κλέων έρχεται και αναμένεται να χτυπήσει και την Αλεξανδρούπολη. Μέτρα του δήμου για τις ευπαθείες ομάδες…

Κλιματιζόμενες αίθουσες ενόψει της έλευσης του καύσωνα Κλέων διαθέτει για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, μετά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ για επικράτηση -από αύριο και για τουλάχιστον έξι ημέρες- πολύ υψηλών θερμοκρασιών με θερμότερες την Παρασκευή και το Σάββατο, θα παραμείνουν ανοικτές από τις 10.00 έως τις 20.00 οι κλιματιζόμενες αίθουσες στο Α’ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης και το αμφιθέατρο του Δημοτικού Καταστήματος Φερών.

«Καυτές» νύχτες

«Το κακό είναι ότι την Πέμπτη, Την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο το βράδυ, ο υδράργυρος δεν θα πέφτει πολύ τη νύχτα στα μεγάλα αστικά κέντρα κάτω από τους 30, 31 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι οι νύχτες θα είναι δύσκολες λόγω της τσιμεντοποίησης των μεγάλων πόλεων οπότε δεν θα ησυχάσουμε ούτε το βράδυ.

Δείτε εδώ τις οδηγίες της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας για τον καύσωνα

Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία μέχρι την Δευτέρα – Τρίτη που πιστεύουμε σιγά-σιγά ότι θα αρχίσει να πέφτει σιγά-σιγά η θερμοκρασία, αλλά όχι πολύ χαμηλά, δύο με τρεις βαθμούς κάτω από 40 βαθμούς Κελσίου. Έπεται συνέχεια και θα περιμένουμε να δούμε πως θα είναι την Τετάρτη της επόμενης εβδομάδας».

Δείτε LIVE την πορεία του καύσωνα από το windy.com

Οι πιο ζεστές περιοχές της Αττικής

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό «μέσα στο παιχνίδι των υψηλών θερμοκρασιών είναι και η Αττική και κυρίως στα δυτικά κομμάτια της όπως είναι ο Ασπρόπυργος η Ελευσίνα η Σαλαμίνα ακόμα και στο στενό πυρήνα της πρωτεύουσας Καλλιθέα, τα Πατήσια, το Μοσχάτο, Αμπελόκηποι και αυτές τις συνοικίες, θα βρεθούν στο μάτι του καύσωνα χρειάζεται μεγάλη προσοχή να αποφεύγονται οι μετακινήσεις σε άτομα που έχουν προβλήματα μεγάλες ηλικίες τα παιδιά και απαραίτητα νερό καπέλο γυαλιά άσπρα ρούχα και κατά το δυνατόν αποφυγή των μετακινήσεων αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη».

Πίνακας από το meteo.gr

Ταυτόχρονα, όπως τονίζει το meteo.gr με την επικράτηση θερμών και ξηρών συνθηκών στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένουμε σταδιακή επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών και άνοδο της επικινδυνότητας για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών σε μεγάλο μέρος της χώρας μας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις