Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κεφαλονιά: «Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» – Επιστολή «καταπέλτης» του πατέρα του φαντάρου που αυτοκτόνησε

Κεφαλονιά: «Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» – Επιστολή «καταπέλτης» του πατέρα του φαντάρου που αυτοκτόνησε

Συγκλονίζει στην Κεφαλονιά ο πατέρας του στρατιώτη που έβαλε τέλος στη ζωή του τον Φεβρουάριο. «Δεν θα σταματήσω, εάν δεν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο», διαμηνύει με ανοιχτή επιστολή ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, που καταγγέλλει ότι ο 23χρονος γιος του, Κυριάκος, γινόταν στόχος bullying στο στρατό.

Ο πατέρας του θύματος από την Κεφαλονιά εξαρχής μίλησε για κακοποιητικές συμπεριφορές στο στρατόπεδο που υπηρετούσε ο γιος του, οι οποίες, θεωρεί, ότι οδήγησαν τον 23χρονο σε απελπισία.

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος μέσω της επιστολής του κάνει έκκληση σε όποιον φαντάρο έχει βιώσει κάτι ανάλογο να το καταθέσει στις Αρχές. Παράλληλα, παίρνει δύναμη από τη στήριξη που του έχουν παράσχει πολίτες και κόμματα.

Απευθυνόμενος στη στρατιωτική ηγεσία υπογραμμίζει πως «το ελάχιστο που οφείλει να εγγυηθεί, κατά την γνώμη μου, εν καιρώ ειρήνης, είναι ότι θα επιστρέψουν πίσω τα παλληκάρια μας, αφού ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, σώα και αβλαβή, όπως τους τα εμπιστευτήκαμε, και δεν θα θρηνήσουμε ξανά κανένα νέο παιδί»!

Click4more: Κεφαλονιά: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του στρατιώτη – «Η έρευνα δεν οδηγεί σε δυστύχημα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση του 23χρονου φαντάρου Κυριάκου Ευαγγελάτου κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ.

Κεφαλονιά: Η επιστολή του Γεράσιμου Ευαγγελάτου

«Με μεγάλη συγκίνηση και τιμή πληροφορήθηκα ότι και το ΚΚΕ, κατόπιν έρευνάς του σχετικά με την αιτία θανάτου του υιού μου, Κυριάκου Ευαγγελάτου, και την ψυχολογική βία που του ασκήθηκε, ενώ εκτελούσε τη στρατιωτική του θητεία στον Έβρο και στην Πάτρα, προχώρησε σε επερώτηση στη Βουλή.

Επίσης, πληροφορούμαι αυτήν την στιγμή που συντάσσω αυτή την επιστολή, ότι το ίδιο πράττει και από το Κίνημα Αλλαγής.

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι, όταν οι Έλληνες ενώνονται, τίποτα και κανένας δεν τους σταματάει. Κανένα στρατιωτικό «άβατο» δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο τους. Προσωπικά δεν θα σταματήσω, εάν δεν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Βλέπω δε με συγκίνησή ότι δεν είμαι μόνος, αλλά ότι είμαστε πολλοί κι αυτό μου δίνει απεριόριστη χαρά. Βλέπω ότι υπάρχει ελπίδα για τα επόμενα παιδιά και για μια Ελλάδα, όπως αρμόζει στους Έλληνες.

Click4more: Κεφαλονιά: Ανοίγουν κλειστά στόματα μετά την αυτοκτονία στρατιώτη – «Ο Κυριάκος ήταν ένας αγαθός γίγαντας» (video)

Το ελάχιστο που οφείλει να εγγυηθεί, κατά την γνώμη μου, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας, εν καιρώ ειρήνης, είναι ότι θα επιστρέψουν πίσω τα παλληκάρια μας, αφού ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, σώα και αβλαβή, όπως τους τα εμπιστευτήκαμε, και δεν θα θρηνήσουμε ξανά κανένα νέο παιδί.

Καλώ τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς καθώς και όποιον άλλο πολίτη γνωρίζει τι πραγματικά συνέβαινε τα τελευταία 10 – 12 χρόνια στον λόχο διοικήσεως ΚΕΤΧ Πατρών ή και όπου αλλού, να το καταγγείλουν. Το οφείλουν στους εαυτούς τους, στην αλήθεια, στην πατρίδα τους και στις επόμενες γενιές που δεν πρέπει να περάσουν ό,τι πέρασε ο γιος μου.

Με τιμή

Ένας πρώην πατέρας δύο παλληκαριών

Γεράσιμος Ευαγγελάτος»

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος Κυριάκος Ευαγγελάτος έχασε τη ζωή του όταν το ΙΧ που οδηγούσε έπεσε σε γκρεμό και στην συνέχεια στη θάλασσα όπου και βυθίστηκε, το μεσημέρι της 20ής Φεβρουαρίου 2021. 

Δύο μέρες μετά (22.02.2021) το Ληξούρι αποχαιρέτισε το χαμογελαστό παιδί του. Με πόνο ψυχής στον Παντοκράτορα, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και ακολούθως έγινε η ταφή του 23χρονου στο Κοιμητήριο στα Μονοπολάτα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις