Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κεφαλονιά: Στο “δόκανο” της ΕΛ.ΑΣ δυο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών

Κεφαλονιά: Στο “δόκανο” της ΕΛ.ΑΣ δυο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών

Δύο εγκληματικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εξάρθρωσε το τμήμα ασφάλειας Αργοστολίου, μετά από πολύμηνη έρευνα. Συνελήφθησαν 12 μέλη των, εκ των οποίων τα δύο είχαν κεντρικό – καθοδηγητικό ρόλο

Η επιχείρηση της αστυνομίας άρχισε την περασμένη Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς και έως και σήμερα είχε σαν αποτέλεσμα την σύλληψη 10 ημεδαπών και 2 αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η πρώτη ομάδα αποτελούνταν από οκτώ μέλη, από τα οποία ένας 30χρονος ημεδαπός, είχε καθοδηγητικό ρόλο και η δράση της αφορούσε την διακίνηση ηρωίνης και κάνναβης σε χρήστες στην Κεφαλονιά.

Αντίστοιχη συγκροτημένη δράση είχε και η δεύτερη ομάδα, την οποία διεύθυνε ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθοδηγώντας την δράση τεσσάρων ημεδαπών από 34 έως 49 ετών, στην διακίνηση κάνναβης. Κατά την εξέλιξη των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή των μελών των δύο ομάδων δεκαοκτώ 18 φιξάκια ηρωίνης, κάνναβη βάρους 34,2 γραμμαρίων, δώδεκα 12 κινητά τηλέφωνα, μια κεντρική μονάδα και ένας ακόμη φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 15.550 ευρώ.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, τα δώδεκα συνολικά μέλη των ομάδων βαρύνουν οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικών ομάδων στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ επιπλέον στις υποθέσεις εμπλέκεται μεγάλος αριθμός χρηστών, οι οποίοι προμηθεύονταν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες.

Οι δώδεκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις