Παρασκευή, 24 Μαΐ
27oC Αθήνα

Από τις κουβέρτες στην Ειδομένη έφτιαξαν τσαντάκια και άλλα πολλά!

Από τις κουβέρτες στην Ειδομένη έφτιαξαν τσαντάκια και άλλα πολλά!
ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε μια μεγάλη γιορτή, για να γνωρίσουν όλοι τα νέα της, αλληλέγγυα προϊόντα, καλεί η ΝΑΟΜΙ, η οργάνωση που έδωσε δουλειά σε πρόσφυγες μεταποιώντας τις κουβέρτες που μοίραζαν οι οργανώσεις στην Ειδομένη, σε ρούχα με το χαρακτηριστικό ταμπελάκι- ετικέτα “Remember Idomeni”!

Το Οικουμενικό Εργαστήρι Προσφύγων της οργάνωσης “ΝΑΟΜΙ” γιορτάζει φέτος τα τρίτα του γενέθλια, την Παρασκευή 12 Απριλίου, 16:00- 21:00, με μια ανοιχτή πρόσκληση στον χώρο του, στην Πτολεμαίων 29 Α, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν την έκθεση με τα νέα προϊόντα “δίκαιου” εμπορίου όπως τα μπλουζάκια με το σύμβολο της ειρήνης που σχεδίασε ο Σύριος πρόσφυγας Khaled Jammoul και τσάντες σε διάφορα μεγέθη.

Τα μέλη της οργάνωσης “ΝΑΟΜΙ” δραστηριοποιούνται ήδη πριν από την ίδρυση του Εργαστηρίου, από το 2011, στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί και το εργαστήριο ραπτικής, στην οδό Πτολεμαίων, όπου φτιάχνονται ρούχα, τσάντες από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, χειροποίητα κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις