Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι ληστές του ΑΧΕΠΑ – Οι παλιοί γνώριμοι της αντιτρομοκρατικής Σακκάς και Δημητράκης

ΑΧΕΠΑ

Το μεσημέρι έκαναν τη ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Τους έπιασαν αμέσως γιατί ήταν υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική.
Γνωστοί για υποθέσεις των “Πυρίνων της φωτιάς” και των “Ληστών με τα μαύρα”.
Σε εξέλιξη είναι έρευνες σε σπίτια, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σακκάς και Δημητράκης, συνελήφθησαν μαζί το μεσημέρι, για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Φέρονται να προσποιήθηκαν τον γιατρό και τον ασθενή και να “βούτηξαν” τα χρήματα, με τα οποία θα γέμιζε το ΑΤΜ, την ημέρα της μισθοδοσίας…

Μαζί τους συνελήφθη και μία 39χρονη Ελληνίδα, η οποία είναι γνωστή στον αντιεξουσιαστικό χώρο στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί άρχισαν να “χτενίζουν” τα σπίτια των τριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες της ληστείας ήταν εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική κι αυτό γιατί, δεν πρόκειται για δύο συνηθισμένους ληστές…

Κώστας Σακκάς: Οι “Πυρήνες της φωτιάς” και η απεργία πείνας

Ο 35χρονος αναρχικός Κώστας Σακκάς, συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, από ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, τη στιγμή που έβγαιναν  από ενοικιαζόμενη αποθήκη, στην οποία βρέθηκε οπλισμός. Eίναι ένα από τα βαριά ονόματα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Θεωρήθηκε στέλεχος των “Πυρήνων της Φωτιάς” και καταδικάστηκε ερήμην σε 16 χρόνια κάθειρξη το 2015.

Στις 5 Αυγούστου 2016 ύστερα από καταδίωξη συνελήφθη στη Σπάρτη. Στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη (για διακεκριμένη οπλοκατοχή) και αθωώθηκε από κάθε κατηγορία σχετικά με ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτή η δραστική μείωση της ποινής του οδήγησε την αποφυλάκισή του το 2018 σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Η περίπτωσή του συγκέντρωσε την προσοχή της κοινής γνώμης αλλά και του ξένου τύπου, λόγω της παραμονής του, ως προφυλακισμένου, στις φυλακές για χρονικό διάστημα άνω των 30 μηνών, δηλαδή άνω του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης που ορίζει ο νόμος.

Ο Σακκάς, στις 4 Ιουνίου 2013, ξεκίνησε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για την παράνομη παράταση της προφυλάκισής του. Μετά από 14 ημέρες απεργίας πείνας και ύστερα από προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Στις 11 Ιουλίου το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκιση του Σακκά επιβάλλοντάς του αυστηρούς περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων απαγόρευση εξόδου από τον νομό Αττικής κ.α. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών διέκοψε την απεργία πείνας κατά τη διάρκεια της οποίας είχε χάσει 16 κιλά.

Γιάννης Δημητράκης: Ο “ληστής με τα μαύρα”

Ο 41χρονος σήμερα Γιάννης Δημητράκης είχε καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2006. Η μοιραία για τη σύλληψή του ληστεία, στις 16 Ιανουαρίου 2006, εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς εν μέσω της οδού Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Δημητράκης τραυματίστηκε. Καταδικάστηκε για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Εμβληματική μορφή για πολλές από τις ομάδες και τα σχήματα του αναρχικού χώρου, ο τελειόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά είχε πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου, την άνοιξη του 2006, όταν κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Το 2009, όταν κρατούνταν στην Αλικαρνασσό, δέχτηκε επίθεση στα λουτρά των φυλακών από τον συγκρατούμενό του και θεωρούμενο υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής» Αντώνη «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο, παραμονές της μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

Πηγή: voria, wikipedia

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις