Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εδώ ξεψύχησε ο Δημήτρης Τσαλής! “Έσβησε την ώρα του καθήκοντος”

Εδώ ξεψύχησε ο Δημήτρης Τσαλής! “Έσβησε την ώρα του καθήκοντος”
ΦΩΤΟ από το life-events

Αισθάνθηκε δυσφορία και έπεσε στο έδαφος ο πρόεδρος των πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στη Σίνδο.
Συνάδελφός του περιγράφει στο newsIT.gr πώς έγινε το τραγικό συμβάν.
Άλλος ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Εικόνες από το σημείο.

Η φωτιά που ξέσπασε σε ξερά χόρτα, πέρασε στον προαύλιο χώρο εργοστασίου με πάνελ πολυουρεθάνης και αργότερα μπήκε στο εσωτερικό. Τα οχήματα της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο άρχισαν την επιχείρηση κατάσβεσης όταν ξαφνικά ένας πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του.

Ήταν ο 46χρονος πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Τσαλής. Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από το προφίλ του στο facebook.

 

Ο 46χρονος που ήταν πατέρας δύο παιδιών, έφυγε από τη ζωή, πιθανότατα από παθολογικά αίτια. Ακόμη ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο 424 ΓΣΝΕ όπου νοσηλεύεται λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

“Χάσαμε ακόμα έναν άνθρωπο σε υπηρεσία”

Μιλώντας στο newsIT.gr ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Αμανατίδης, είπε ότι ασθενοφόρα πήγαν γρήγορα στο σημείο που λιποθύμησε ο άτυχος πυροσβέστης, χωρίς ωστόσο εκείνος να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή…

“Ο Δημήτρης Τσαλής υπηρετούσε στο 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς λιποθύμησε. Έπεσε δίπλα στο αυτοκίνητο, κάτω στο δρόμο. Τα ασθενοφόρα ήρθαν πάρα πολύ γρήγορα, του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, δεν επανήλθε και κατέληξε εκεί πέρα. Είμαι στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου έχει διακομιστεί και περιμένουμε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να μιλήσουμε με βεβαιότητα για τα αίτια του θανάτου του. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο αγόρια.
Χάσαμε έναν άνθρωπο, ακόμα έναν άνθρωπο, σε υπηρεσία. Ο κατάλογος μακραίνει.
Είναι και ο συνάδελφός του που έχει αναπνευστικά προβλήματα, εδώ, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του”.

Παρά το θρήνο για τον συνάδελφό τους, οι πυροσβέστες συνέχισαν το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς. Δείτε εικόνες από το σημείο:

Τραγική ειρωνεία; Πριν από λίγες ημέρες, ο άτυχος πυροσβέστης θυμόταν με μια παλιότερη ανάρτησή του στο facebook, έναν συνάδελφο που έφυγε νωρίς. Σήμερα, κάτω από αυτή την ίδια ανάρτηση, οι φίλοι του, του λένε “καλό παράδεισο”…

Η υφυπουργός Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, επικοινώνησε με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, πύραρχο, Κωνσταντίνο Παχίδη και ενημερώθηκε εκτενώς για το περιστατικό.

«Εκφράζω την ειλικρινή μου λύπη για την απώλεια του πυρονόμου Δημήτρη Τσαλή, πρόεδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έχασε τη ζωή του κατά την επιτέλεση του καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Επίσης στον πυροσβέστη που τραυματίσθηκε και αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, εύχομαι καλή ανάρρωση” τόνισε σε δήλωση της, η υφυπουργός Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, life-events ,thestival, seleo

 

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις