Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εικόνες θλίψης! Καταυλισμός προσφύγων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης [pics]

Εικόνες θλίψης! Καταυλισμός προσφύγων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης [pics]
ΦΩΤΟ από το thesstoday

Πρόκειται για αυτοσχέδιο καταυλισμό προσφύγων, που στήθηκε κοντά στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο καταυλισμός βρίσκεται σε απόσταση “αναπνοής” από πολυτελή πολυκατοικία με διαμερίσματα και γραφεία.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο ίδιος δήλωσε στην ThessToday ότι “οι συνθήκες διαβίωσης είναι δύσκολες. Η δική μου προσπάθεια ήταν να το αναδείξω το θέμα, για να πιεστούν οι αρμόδιοι και να οδηγηθούν κάπου ώστε η διαβίωση τους να γίνει καλύτερη”.

“Μίλησα με την αστυνομία και τον περιφερειάρχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Βόρεια Ελλάδα, Νίκο Ράγκο. Απ’ ότι μου είπαν έχουν προσεγγιστεί αυτοί οι άνθρωπο και έχουν χωριστεί σε ομάδες”, πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος και είπε ότι αριθμούν περίπου 80 άτομα.

“Είμαστε εδώ δύο μήνες. Μιλήσαμε σε κάποιους αρμόδιους, δεν γνωρίζουμε σε ποιους, αλλά δεν μας βοηθάνε”, ανέφερε ο Χαλίφα που ζει στον καταυλισμό. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως κανείς τους δεν έχει λεφτά και τρώνε μία φορά τη μέρα. Φαγητό παίρνουν δωρεάν από μία ομάδα εθελοντών που πηγαίνει κάθε απόγευμα με ένα φορτηγάκι.

Όπως λένε το μόνο που χρειάζονται είναι ένα μέρος για να κοιμηθούν και το έχουν βρει στη συγκεκριμένη περιοχή, σε απόσταση “αναπνοής” από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Αναφέρουν ακόμη πως για να κάνουν μπάνιο και να πλυθούν πηγαίνουν στο camp προσφύγων στα Διαβατά.

Μια ομάδα εθελοντών από την Αμερική που ανήκει στην οργάνωση “International Medicine“, τους προσφέρει καθημερινά ιατρική περίθαλψη και βοήθεια σε ότι άλλο χρειαστούν. Της ομάδας ηγείται μία κοπέλα, η “Mama Rosa“. Μαζί με αυτήν και άλλες κοπέλες βοηθούν σε αυτήν την πράξη καλής θέλησης.

Πηγή: thesstoday

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις