Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Κινδυνεύουν εργαζόμενοι και ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ”! – Ό,τι βρήκαν πήραν τη νύχτα οι ληστές!

“Κινδυνεύουν εργαζόμενοι και ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ”! – Ό,τι βρήκαν πήραν τη νύχτα οι ληστές!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πρωτοφανή είναι τα όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ, όπου τα ξημερώματα έγινε ληστεία, με τους κλέφτες να παίρνουν τόσο εξοπλισμό του νοσοκομείου όσο και… τα κινητά από ασθενείς!

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέει στο newsIT.gr η Αναστασία Πολίτου, γενική σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ και νοσηλεύτρια στο ΑΧΕΠΑ:

“Είχαμε κάνει κινητοποιήσεις για όλες τις κλοπές και για όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά στο ΑΧΕΠΑ, σε σχέση με την εγκληματικότητα. Σήμερα στις 4 τα ξημερώματα είχαμε νέα κλοπή στο γραφείο προμηθειών στην διαχείριση υλικού, όπου μπήκαν κλέφτες και πήραν υπολογιστές και ό,τι ηλεκτρική συσκευή υπήρχε μέσα στα γραφεία και συγχρόνως έκανα μεγάλες ζημιές. Αυτά έγιναν στον πρώτο όροφο του πενταώροφου κτιρίου, τους είδε μια καθαρίστρια την ώρα που έφευγαν και κάλεσε την εφημερεύον νοσηλεύτρια, η οποία πήρε αμέσως την αστυνομία. Την ίδια στιγμή, πάνω από τον πρώτο όροφο είναι η Α’ παθολογική κλινική. Έκλεψαν ασθενείς την ώρα που κοιμόντουσαν, τους πήραν κινητά και χρήματα, τα οποία οι άνθρωποι από το φόβο τους τα είχαν κάτω από τις κουβέρτες, στα στρώματα τους. Έβαλαν το χέρι κάτω από τις κουβέρτες και τους τα πήραν. Το θέμα στο ΑΧΕΠΑ έχει φτάσει στα άκρα. Πλέον κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς. Τα έχουμε επισημάνει και ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση με τις κλοπές που γίνονται στο νοσοκομείο και τους άστεγους που κατά κόρων έχουν γεμίσει όλους τους διαδρόμους μέσα στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει ασφάλεια. Υπάρχουν μόνο 8 φύλακες και είναι μόνο σε μια πύλη. Δεν καλύπτεται από το προσωπικό της ασφαλείας. Το νοσοκομείο έχει πέντε πύλες αφύλακτες. Δεν μπορεί να να φυλαχτεί. Η πύλη του πενταώροφου που έγινε η κλοπή, κλίνει στις 11 το βράδυ αλλά έχει άλλες εισόδους εσωτερικές που μπορούν να μπουν οι κλέφτες”.

Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ έχει στείλει και σχετική ανακοίνωση προς τον υπουργό Υγείας. Διαβάστε την παρακάτω:

“Για άλλη μια φορά σήμερα τα ξημερώματα το ΑΧΕΠΑ στο στόχαστρο ληστών!!! «Ξέφραγο αμπέλι!!!» Τα σκυλιά κάνουν βόλτες στους διαδρόμους των κλινικών!!!

Σήμερα 4 τα ξημερώματα μπήκαν για άλλη μια φορά ληστές στα Γραφεία Διοίκησης που στεγάζονται στο πενταώροφο κτίριο που είναι απομονωμένο και εντελώς αφύλακτο τη νύκτα.  Κάνανε άνω – κάτω το χώρο, κατέστρεψαν τα Γραφεία Προμηθειών – Υλικού και έκλεψαν τρεις υπολογιστές. Πήγαν και στο πάνω όροφο του κτιρίου που στεγάζεται η Α’ Παθολογική κλινική και κλέψανε κινητά και χρήματα από τα κρεβάτια των Ασθενών. Μάλιστα τους πήραν με την βία τα κινητά τα οποία είχαν κρύψει κάτω από τις κουβέρτες.         Ειδοποιήθηκε η εφημερεύουσα Προϊσταμένη και εκείνη ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Δεν υπήρχε κανένας φύλακας στο κτίριο. Η αστυνομία έφτασε κατόπιν εορτής!!!  Απανωτά τα περιστατικά κλοπών, βίας και κανένα μέτρο. Πότε θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι όταν θρηνήσουμε θύματα;;;  Τα σκυλιά κάνουν βόλτες στους διαδρόμους των κλινικών!”

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Σπανός βέβαια, μιλάει στο newsIT.gr για λενα γραφείο “αρκετά απομονωμένο… κοντά στις εξόδους κινδύνου”.

“Σε ένα γραφείο το οποίο μάλιστα βρίσκεται αρκετά απομονωμένο σε έναν διάδρομο του νοσοκομείου δίπλα από τις εξόδους κινδύνου, έγινε μια παραβίαση της πόρτας, με σπάσιμο δηλαδή της κλειδαριάς. Οι πόρτες αυτές των γραφείων είναι σαν τις εσωτερικές πόρτες των σπιτιών και μέσα από το γραφείο πήραν δυο οθόνες υπολογιστών. Ειδοποιήθηκε το τμήμα ασφαλείας της Θεσσαλονίκης, ήρθαν εδώ. Θα κάνουμε μηνυτήρια αναφορά, που θα περιγράφουμε τι μας έκλεψαν, στο αστυνομικό τμήμα σε περίπτωση που βρεθούν οι κλέφτες”.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις