Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ένταση και διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη για τον Αλέξη Τσίπρα – video

Ένταση και διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη για τον Αλέξη Τσίπρα – video
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δύο συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη.
Πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Νωρίτερα έγιναν προσαγωγές.
“Φρούριο” η πόλη με το φόβο επεισοδίων. Από νωρίς πήρε θέση ο “Αίαντας”.

Ένταση επικράτησε στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά από την οδό Ν. Γερμανού δεν επέτρεπαν στους πολίτες συγκεντρώθηκαν στη Λεωφόρο Νίκης να ανέβουν προς το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όπου άρχισε αργότερα, η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με θέμα “Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό”.

“Ντροπή σας” φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που τους έκοψαν τη δίοδο, ενώ φώναζαν και συνθήματα ενάντια στον πρωθυπουργό.

https://www.youtube.com/watch?v=cln3sT6w0WA

Κρατώντας την εικόνα της Παναγίας στα χέρια και με την ελληνική σημαία στους ώμους, μία διαδηλώτρια στο Λευκό Πύργο έφτασε μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις και τους άντρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το thestival, οι διαδηλωτές στη συνέχεια, ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με στόχο να μεταβούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, από νωρίς είχε πάρει θέση ο Αίαντας, το όχημα της αστυνομίας που εκτοξεύει νερό σε διαδηλωτές, στην βόρεια πύλη της ΔΕΘ.

Από νωρίς, πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα Μέλη την ομάδας «Ενωμένοι Μακεδόνες» αντιδρούν παράλληλα και στην παρουσία του Α.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Από το σημείο πέρασαν κάποια στιγμή πουλμαν, στα οποία επέβαιναν άτομα που πήγαιναν στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη διαμαρτυρία τα γιούχαραν.

Να σημειωθεί ότι η παραλιακή είναι κλειστή.

Στην Καμάρα έγινε άλλη συγκέντρωση τώρα, από αντιεξουσιαστές…

Προσαγωγές από την αστυνομία

Νωρίτερα, σε προσαγωγές περίπου 10 ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που ήταν προγραμματισμένη για τις 19:30.

Οι Αστυνομικοί ήλεγξαν άτομα που θεωρήθηκαν ύποπτα και ορισμένοι προσήχθησαν. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο.

Πηγή: seleo, wepost, life-events, thesstoday, thestival

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις