Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Νέα ένταση στα Διαβατά! Συγκρούσεις και χημικά στους μετανάστες!

Νέα ένταση στα Διαβατά! Συγκρούσεις και χημικά στους μετανάστες!
ΦΩΤΟ από το grtimes

Φαίνεται πως η ηρεμία κράτησε μόνο για λίγο στα Διαβατά. Νωρίτερα, οι μετανάστες άρχισαν να αποχωρούν με πούλμαν και όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά όμως… λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι, ξεκίνησε νέα ένταση μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών.

Πρόσφυγες και μετανάστες από τον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από την Πέμπτη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, μάζεψαν τις σκηνές τους και κινήθηκαν προς το δρόμο φωνάζοντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο τους απέτρεψαν. Επικράτησε ένταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ, τα οποία με τη σειρά τους απάντησαν ρίχνοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότους λάμψης.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν μικρές εστίες φωτιάς στα χωράφια που υπάρχουν στο σημείο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αυτή τη φορά βέβαια, στις συγκρούσεις ήταν κυρίως άνδρες μετανάστες, αφού ήδη πολλές από τις οικογένειες έχουν αναχωρήσει με πούλμαν…

Μετά τη μεγάλη ένταση, μικρά κοριτσάκια, όπως και χθες, πρόσφεραν λουλούδια στους αστυνομικούς ενώ σύμφωνα με το thestival για τα επεισόδια έγινε μία σύλληψη.

Πηγή: ΣΚΑΪ, thestival, grtimes

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις