Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Όσα πλήγωσαν τη Θεσσαλονίκη θα αλλάξουν”

“Όσα πλήγωσαν τη Θεσσαλονίκη θα αλλάξουν”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Μήνυμα προς τους Θεσσαλονικείς πως “όλα όσα πλήγωσαν την πόλη και την πληγώνουν θα αλλάξουν το επόμενο διάστημα” έστειλε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας προς τους δημοτικούς συμβούλους ο κ.Ζέρβας στάθηκε σε “6 Αλήθειες”, όπως τις είπε χαρακτηριστικά, αναλύοντας την εικόνα που επικρατεί στην πόλη και την κατάσταση που παρέλαβε η διοίκησή του σε ζητήματα οικονομικών, καθαριότητας, κυκλοφοριακού, ευταξίας, τεχνικών έργων και απαλλοτριώσεων. Παράλληλα, μέσω της τοποθέτησης του άφησε αιχμές κατά του πρώην δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

“Τα λέω αυτά δημόσια για να ξέρουν όλοι που βρισκόμαστε. Ο στόχος που έχουμε βάλει είναι να επαναφέρουμε μια στοιχειώδη ευταξία στη Θεσσαλονίκη. Δεν κάνουμε εκπτώσεις. Δεν παραιτούμαστε από τίποτα έχουμε πει. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σχεδιάσουμε την πόλη του μέλλοντος”, είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε πως “όσοι είχαν συνηθίσει έναν δήμαρχο που θα τα έχει καλά με τον γκουβέρνο να το ξεχάσουν. Ο δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί και πρέπει να γίνει μια επισπεύδουσα δύναμη που θα προκαλεί θετικές εξελίξεις”.

Ο κ.Ζέρβας είπε ακόμη πως “σήμερα το αυτονόητο για τον δήμο θεωρείτε κάτι επαναστατικό. Εκτός κι αν θέλετε να συζητήσουμε για φαντασιακές νίκες, για μεγαλειώδη πράγματα, για εξωστρέφεια και καθαρούς αέρες και να ζούμε σε ξέχειλους κάδους, με ανύπαρκτα μέσα μαζικής μεταφοράς”, ενώ ανέλυσε το πλάνο της δικής του διοίκησης που έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Πυρά από Γ.Ορφανό και Κ.Νοτοπούλου σε Κ.Ζέρβα

Σκληρή κριτική δέχθηκε ο κ.Ζέρβας για τις πρώτες κινήσεις της διοίκησης του από τους επικεφαλής των παρατάξεων “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον”, Γιώργο Ορφανό και “Θεσσαλονίκη Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου.

“Δεν μου αρέσει το γεγονός ότι οι κινήσεις της διοίκησης σας έχουν στόχο μόνο τις εντυπώσεις”, είπε ο κ.Ορφανός συμπληρώνοντας: “Λυπάμαι πολύ. Το ξεκίνημα είναι πολύ αρνητικό. ‘Οσο κι αν εσείς θεωρείται πως είναι θετικό. Είμαστε στο πλευρό του δημάρχου εάν οι κινήσεις του αφορούν το καλό της πόλης. Θα είμαστε απέναντι του εάν όλα όσα κάνει αφορούν τον εαυτό του”.

Παράλληλα, ο κ.Ορφανός, ρώτησε τον κ.Ζέρβα εάν θα προχωρήσει στην προεκλογική του δέσμευση για μείωση των δημοτικών τελών κατά 50%, με αφορμή τα όσα είπε νωρίτερα για την κατάσταση που παρέλαβε στο κομμάτι της καθαριότητας.

“Η διοίκησή σας σε μαστροχαλαστή φέρνει τον τελευταίο καιρό”, είπε από τη δική της πλευρά η κ. Νοτοπούλου, απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο. “Αυτή η πόλη είχε όραμα τα προηγούμενα χρόνια. Το λέω με θλίψη, γιατί ξαφνικά ζούμε σε μια Θεσσαλονίκη χωρίς όραμα. Εάν έχετε να μας το πείτε και να το επικροτήσουμε. Θλίβομαι όταν ακούω ότι το όραμα για την πόλη είναι ο νόμος και η τάξη”, πρόσθεσε.

Στην κίνηση της δημοτικής αρχής να αφαιρέσει πασαλάκια από κεντρικό δρόμο της πόλης αναφέρθηκε ο Σπύρος Βούγιας. “Τα ταπεινά πασαλάκια πρέπει να τα προστατεύουμε, να τα επεκτείνουμε και εάν δεν μας αρέσουν αισθητικά να βρούμε πιο καλόγουστα μέσα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας”, είπε ο επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΛΗχρωμη Πόλη”.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις