Κυριακή, 21 Απρ.
13oC Αθήνα

Παραλιακό τοίχο ζωγράφισαν μαθητές της Νέας Μηχανιώνας

Παραλιακό τοίχο ζωγράφισαν μαθητές της Νέας Μηχανιώνας
ΦΩΤΟ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θαλασσινές τοιχογραφίες για το λιμάνι που ονειρεύονται, ζωγράφισαν μαθητές περιβαλλοντικών ομάδων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του τοπικού δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Δρω για τον τόπο μου”.

Στα δύο προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που συντόνισαν οι καθηγήτριες, Φυλλιώ Τοκαλάκη και Χρύσα Βασιλείου, με θέματα: “Έργα και λόγια για τη θάλασσά μας” και “Θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα”, οι μαθητές εξέτασαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο λιμάνι της περιοχής τους και πρότειναν θέματα για τοιχογραφίες στον παραλιακό τοίχο. Τελικά, τα σχέδια που φιλοτέχνησαν στη διάρκεια της χρονιάς, αποτυπώθηκαν χθες σε ένα τμήμα τοίχου στο λιμάνι της Μηχανιώνας, περίπου 20 μέτρων, που βάφτηκε με χρώματα και σχέδια των μαθητών.

 

Το τοπικό δίκτυο σχολείων δήμου Θερμαϊκού “Δρω για τον τόπο μου”, ιδρύθηκε φέτος από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνη την Αντωνία Δαρδιώτη και με στόχο την ενεργοποίηση των μαθητών σε δράσεις για τον τόπο τους, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση του δημόσιου χώρου είναι ευθύνη όλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις