Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη [pics]

Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη [pics]
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας, που έχει κηρύξει για σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι, που είχαν κλείσει από νωρίς το πρωί λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων, έχουν αποδοθεί πλέον, από την αστυνομία, στην κυκλοφορία.

Μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο του Κέντρου, όπου το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις «εργασιακές πληγές της Θεσσαλονίκης που είναι η ΕΛΒΟ, το Χαλυβουργείο, η ΕΥΑΘ, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα και οι υποαπασχολούμενοι στον επισιτισμό και το εμπόριο».

Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Η πορεία, με κεντρικό πανό «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας. Αγώνας- Οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας», σταμάτησε για λίγο και στο Μέγαρο Λόγγου, περισσότερο γνωστό ως «Κόκκινο Σπίτι», που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Σοφίας και εκπρόσωπος το Συνδικάτου Οικοδόμων κατήγγειλε «την πολιτική έλλειψης μέτρων ασφαλείας» καθώς πριν από λίγες μέρες, ένας 65χρονος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από την ταράτσα κατά τη διάρκεια εργασιών.

«Δεν είναι ατυχήματα, δεν έχουμε αυταπάτες, κράτος και αφεντικά δολοφονούν εργάτες», έγραψαν έξω από το Σπίτι διαδηλωτές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Καμάρα. Η πορεία τους κινήθηκε στο κέντρο της πόλης και κατέληξε και αυτή στο ΥΜΑ-Θ ενώ έξω από το κτήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή, διαδηλωτές πέταξαν μαύρες μπογιές και έγραψαν συνθήματα.

«Φτάνει πια με την απλήρωτη εργασία και τα “ατυχήματα”. Μέτρα ασφαλείας και υγιεινής», έγραφε το κεντρικό πανό της Επιτροπής Αγώνα διανομέων φαγητού που πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία, μαζί με μέλη της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος, καταλήγοντας στο Υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ με φωτογραφίες από EUROKINISSI

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις