Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στην Κωνσταντινούπολη ο Κωνσταντίνος Ζέρβας! Συναντήθηκε με Ιμάμογλου και Βαρθολομαίο

Στην Κωνσταντινούπολη ο Κωνσταντίνος Ζέρβας! Συναντήθηκε με Ιμάμογλου και Βαρθολομαίο

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας όπου συναντήθηκε με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά και τον δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η συνάντηση Ζέρβα – Ιμάμογλου έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκε η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και προετοιμασίας των πόλεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών καθώς και  ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα στο τραπέζι έπεσε και το θέμα του τουρισμού και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών ( smart cities) και περιβάλλοντος καθώς οι αστικές προκλήσεις είναι παρεμφερείς για κάθε πόλη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας πρότεινε τη δημιουργία ομάδων εργασίας ανάμεσα στους αντιδημάρχους των δύο πόλεων για μια καλύτερη συνεργασία με τον Ιμάμογλου να είναι θετικός. Από κοινού επιπλέον διαμορφώθηκε πρόταση δημιουργίας δικτύου ελληνικών και τουρκικών πόλεων, με έμφαση σε αυτές που έχουν λιμάνι.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικά πολύ καλό καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ζέρβα κλείνοντας, να προσκαλεί τον κ. Ιμάμογλου να επισκεφτεί σύντομα τη Θεσσαλονίκη ως Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα ο κ. Ζέρβας συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι σε εγκάρδιο κλίμα. Η ανάδειξη του Βυζαντινού παρελθόντος, της ιστορίας, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής της πόλης βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. Πέραν τούτου συζητήθηκαν περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς είναι γνωστή η ευαισθησία και το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχη για αυτά.

Ο κ. Ζέρβας με το πέρας της συνάντησης προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου καθώς επίσης ιδιαίτερη πρόσκληση του απηύθυνε ώστε να τιμήσει τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης το 2022 για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις