Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Συμβολαιογράφοι Εφετείου Θεσσαλονίκης: Προστατέψτε εμάς και τους πολίτες από τους πλειστηριασμούς!

Συμβολαιογράφοι Εφετείου Θεσσαλονίκης: Προστατέψτε εμάς και τους πολίτες από τους πλειστηριασμούς!
Από τη χθεσινή διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς - ΦΩΤΟ thestival

Έκκληση προς την Πολιτεία να προστατεύσει τους πραγματικά αδύναμους πολίτες από τους πλειστηριασμούς, αλλά και τους ίδιους τους συμβολαιογράφους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, απευθύνει, σε ανακοίνωσή του, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος της Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή και τη χθεσινή εισβολή μελών συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου, στη πλατεία Αριστοτέλους, οι συμβολαιογράφοι του Εφετείου Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για «βιαιότητες» και «τραμπουκισμούς», ενώ εκφράζουν την έκπληξή τους γι΄ αυτού του είδους την έκφραση δυσαρέσκειας ομάδας πολιτών.

«Η έκπληξη μας συνδέεται με δύο απόλυτα τεκμηριωμένες εκ της κοινής λογικής, αλλά και εκ του Συντάγματος σκέψεις: πρώτον, η τέλεση της απολύτου νόμιμης διαδικασίας διενέργειας ενός πλειστηριασμού πηγάζει από δικαστικές αποφάσεις (…) και δεύτερον διότι ότι είναι κοινά αποδεκτή συνισταμένη ότι η χώρα πασχίζει να εξέλθει από μία εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική κατάσταση κατά τη διάρκεια της οποίας οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει ακριβά το τίμημα και η συνέχιση της κάλυψης στρατηγικών κακοπληρωτών είναι βέβαιο και οικονομικοτεχνικά τεκμηριωμένο ότι θα ανεβάσει ακόμα υψηλότερα αυτό το τίμημα».

Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι οι συμβολαιογράφοι θα εξακολουθούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους, όπως είναι «εκ του νόμου υποχρεωμένοι, προς όφελος των συμπολιτών τους» και διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν «εγγύηση στη διαδικασία των πλειστηριασμών». Επισημαίνουν δε, ότι «η προστασία των αδυνάμων προκύπτει από τους νόμους σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και όχι από βιαιότητες και τραμπουκισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με πρόσφατη απόφασή της Γενικής Συνέλευσής του, συνεχίζει την αποχή από τους πλειστηριασμούς, έως την επόμενη συνέλευση που είναι προγραμματισμένη στις 4 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις