Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θάνατος οπαδού ΠΑΟΚ: Καταδίκη όλων των κατηγορουμένων ζητάει ο εισαγγελέας

Θάνατος οπαδού ΠΑΟΚ: Καταδίκη όλων των κατηγορουμένων ζητάει ο εισαγγελέας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Την καταδίκη και των πέντε κατηγορουμένων για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου και τις επιθέσεις εις βάρος οπαδών του “Δικεφάλου”, πρότεινε προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας της έδρας.

Αξιολογώντας το σύνολο των αποδεικτικών μέσων και τις μαρτυρικές καταθέσεις, η εισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι για το σύνολο των πράξεων που τους αποδίδονται, δηλαδή για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και ληστεία κατ’ εξακολούθηση με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου (όλες από κοινού).

Κατά την αγόρευσή της, περιέγραψε αναλυτικά τα επίδικα περιστατικά, τα οποία διαδραματίστηκαν στις 27 Απριλίου 2017 κατά μήκος του πεζοδρομίου της οδού Αγίου Δημητρίου, από το ύψος του Καυταντζόγλειου Σταδίου έως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο “ΑΧΕΠΑ”, έπειτα από τον αγώνα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η ίδια ανέφερε ότι οι δράστες έφεραν διάφορα αντικείμενα, όπως ρόπαλα, σιδηρολοστούς και σιδηρογροθιές, ενώ ενεργώντας ως ομάδα, αιφνιδίασαν τα θύματά τους, τα οποία επιτέθηκαν με κριτήριο τις οπαδικές τους προτιμήσεις και αφαιρώντας ενδύματα με διακριτικά του ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά το θανάσιμο τραυματισμό του Νάσου Κωνσταντίνου, η εισαγγελέας τόνισε ότι “περικύκλωσαν” την παρέα του και “υπό τον τρόμο της επίθεσης” ο 24χρονος Κύπριος, αλλά κι ένας από τους φίλους του, έτρεξαν προς την οδό Αγίου Δημητρίου που ήταν η “μόνη διαφυγή τους” προσπαθώντας να την διασχίσουν κάθετα για να αποφύγουν τους “διώκτες τους”. Τότε, παρασύρθηκαν από δύο διερχόμενα αυτοκίνητα, με συνέπεια ο Νάσος Κωνσταντίνου να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η εισαγγελέας σχολίασε, εξάλλου, τις μαρτυρικές καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες, όταν ο άτυχος νεαρός κείτονταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, κάποιοι από τους δράστες, φερόμενοι ως οπαδοί του Ηρακλή, φώναζαν “τι σας κάνει η Θύρα 10 (σ.σ. σύνδεσμος οπαδών του Γηραιού)”, λέγοντας ότι αυτό “καταδεικνύει ιδιαίτερη σκληρότητα και πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής”.

Καταλήγοντας στην πρόταση ενοχής, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις που είχαν οι κατηγορούμενοι ως δράστες μεταξύ τους αλλά και με άλλα πρόσωπα, κατά τον επίδικο χρόνο, κι έτσι όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ στάθηκε και σε υλικό από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν κάποιους από τους κατηγορουμένους εκείνη τη βραδιά. Από τα στοιχεία αυτά καταδεικνύεται, σύμφωνα με την ίδια, η παρουσία τους χρονικά και τοπικά στους τόπους τέλεσης των επίδικων επιθέσεων.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις