Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αγωνία για το 2,5 μηνών αγοράκι που τυλίχθηκε με κορδόνι

Θεσσαλονίκη: Αγωνία για το 2,5 μηνών αγοράκι που τυλίχθηκε με κορδόνι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του αγοριού, ηλικίας 2,5 ετών, που υποβλήθηκε χτες σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομία από τους νευροχειρουργούς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Το παιδάκι είχε πάθει καρδιακή ανακοπή, από το τύλιγμα κορδονιού στο λαιμό του. Αν και σταδιακά επήλθε βελτίωση της αιμοδυναμικής του εικόνας, το παιδί παραμένει σε μηχανικό αερισμό και η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Σχετικά με τον ασθενή Μ. Δ., ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, σας ενημερώνουμε ότι στις 1.10.2018 το απόγευμα, το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε αποσυμπιεστική κρανιεκτομία από τους Νευροχειρουργούς του Νοσοκομείου μας. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου το παιδί εμφάνισε βαρύτατη αιμοδυναμική αστάθεια, η οποία συνεχίστηκε και μετά την επάνοδο του στη Μονάδα. Σταδιακά επήλθε βελτίωση της αιμοδυναμικής εικόνας. Ο ασθενής παραμένει σε μηχανικό αερισμό και η κατάσταση του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη”.

Το σοβαρότατο ατύχημα έγινε στο σπίτι της γιαγιάς του παιδιού, όπου βρέθηκε κρεμασμένο από το κορδόνι της κουρτίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις