Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μπήκε στο λιμάνι αυτό το σκάφος και έκλεψε την παράσταση – Οι εικόνες που εντυπωσιάζουν

Θεσσαλονίκη: Μπήκε στο λιμάνι αυτό το σκάφος και έκλεψε την παράσταση – Οι εικόνες που εντυπωσιάζουν

Στη Νέα Παραλία έφτασε το παραδοσιακό σκάφος από το Κατάρ μήκους 40 μέτρων, που κάνει μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού του Kατάρ -“Κatara”- ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022.

Στην παραλία βρέθηκε πλήθος κόσμου που έσπευσε να δει το σκάφος. Στο σημείο βρέθηκε και ο πρέσβης του Κατάρ στην Αθήνα, καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ξεναγήθηκε στο εντυπωσιακό ξύλινο καράβι.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έτυχε εγκάρδιας υποδοχής με την κατάπλευση του σκάφους από τον πρέσβη της χώρας και του πληρώματος του σκάφους κάνοντας μια μικρή βόλτα στο κατάστρωμα συνοδευόμενος από τους Σπύρο Πεγκα, Άννα Πολυχρονιάδου και Καλυψώ Γούλα. Στην ομιλία του ο δήμαρχος έκανε λόγο για φρέσκια σχέση της Θεσσαλονίκης με το Κατάρ, επισημαίνοντας την αεροπορική σύνδεση της πρωτεύουσας της χώρας Ντόχα με τη Θεσσαλονίκη μέσω της Qatar Airlines, ενώ έκανε λόγο και για ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων της Θεσσαλονίκης με την αραβική χώρα.

Στο πλοίο με την ονομασία Al Mubaraki, επιβαίνουν 16 ναυτικοί. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταξιδιού, το σκάφος θα παραμείνει στην πόλη έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του προς Μύκονο και Πειραιά.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κέρκυρα, Άγιοι Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις