Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο Σίμος Μπενσασσών νέος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στη θέση της Καλυψώς Γούλα

Θεσσαλονίκη: Ο Σίμος Μπενσασσών νέος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στη θέση της Καλυψώς Γούλα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η εκλογή του κ. Μπενσασσών στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έρχεται 100 χρόνια μετά τον Μουσιόν Ασσαέλ, την περίοδο 1919 – 1920, που προερχόταν από την ακμάζουσα, την εποχή εκείνη εβραϊκή κοινότητα.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Σίμος Μπενσασσών, εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την παραίτηση της Καλυψώς Γούλα. Ο κ. Μπενσασσών ευχαρίστησε τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τους συναδέλφους του για την εκλογή, καθώς σε σύνολο 37 ψηφισάντων έλαβε 31 ψήφους, ενώ βρέθηκαν έξι άκυρα ψηφοδέλτια.

“Ευχαριστώ τον δήμαρχο, τη δημοτική ομάδα και το Σώμα που με εξέλεξε με μεγάλη πλειοψηφία. Αισθάνομαι πως έχω ένα πλεονέκτημα γιατί έρχομαι στην τελευταία περίοδο αυτού του δημοτικού συμβουλίου και είχα την τύχη να μάθω πολλά από τις δύο προηγούμενα προεδρεία, του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και της Καλυψώς Γούλα. Διδάχτηκα πολλά. ‘Ηταν διαφορετικές προεδρίες. Ελπίζω και η δική μου να είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Ο καθένας αφήνει το χνάρι του πίσω, μικρό ή μεγάλο και δεν έχει σημασία”, είπε ο νέος πρόεδρος. Υποστήριξε πως με τον “Κλεισθένη” χρειάζεται συνεργασία, προσθέτοντας πως ο επόμενος πρόεδρος θα έχει δύσκολη δουλειά. “Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο η ανάγκη συνεργασίας θα είναι τεράστια και αυτό πρέπει να το δείχνουμε από τώρα”.

Ο κ. Μπουτάρης, τον συνεχάρη για την εκλογή του και επαίνεσε τους δημοτικούς συμβούλους που τον ψήφισαν τονίζοντας πως το Σώμα επέδειξε ομοψυχία.

Πριν τη διαδικασία εκλογής του κ. Μπενσασσών προηγήθηκε η παραίτηση της Καλυψώς Γούλα, η οποία, παράλληλα, παραιτήθηκε από δημοτική σύμβουλος και απέσυρε την υποψηφιότητα της από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης με την παράταξη της “Πρωτοβουλίας”.

Συγκινημένη ευχαρίστησε τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους εργαζόμενους του δήμου με τους οποίους συνεργάστηκε οχτώ χρόνια, τόσο ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, όσο και ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. “Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που με ψήφισαν δύο φορές το 2010 και το 2014, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπο μου”, είπε η κ.Γούλα.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε “εξαιρετική” τη δουλειά που έκανε ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής με τη δημιουργία διαφόρων κοινωνικών δομών. “Ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε μια πολύ καλή πορεία παρόλο που έφαγε πολύ bulling από τους πιο πολλούς συναδέλφους εδώ μέσα και αυτό δεν ήταν ευχάριστο, όμως κατάφερε και τα έβγαλε πέρα. Είμαι εξαιρετικά στεναχωρημένος που την χάνουμε όμως αυτή είναι η ζωή”, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις