Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρώην στρατόπεδο “Καρατάσιου” του δήμου Παύλου Μελά

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρώην στρατόπεδο “Καρατάσιου” του δήμου Παύλου Μελά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε το απόγευμα στο πρώην στρατόπεδο “Καρατάσιου”, στη δυτική Θεσσαλονίκη, από συλλόγους, οργανώσεις και πολίτες του δήμου Παύλου Μελά.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη και του πρώην δημάρχου, Διαμαντή Παπαδόπουλου, για κατάληψη δημόσιου χώρου, λόγω των δράσεων που γίνονται από τους πολίτες στο πρώην στρατόπεδο “Καρατάσιου”.

Ο κ.Δεμουρτζίδης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υποστήριξε πως “οι πολίτες θέλουν να διατρανώσουν την αντίληψη ότι ο χώρος τους ανήκει. Από το 2005 έχει παραχωρηθεί έκταση 120 στρεμμάτων και ο δήμος έχει δαπανήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να δημιουργήσει αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, για να ανακατασκευαστεί ένα κτίριο, να γίνουν γήπεδα ποδοσφαίρου και παιδικές χαρές, ώστε να τα χρησιμοποιούν οι κάτοικοι και τα απολαμβάνουν”.

Η υπόθεση θα συζητηθεί την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και ο κ.Δεμουρτζίδης εκφράζει την άποψη πως “δεν συνιστάται το αδίκημα της κατάληψης σε καμία των περιπτώσεων. Νομίζω ότι ήταν λάθος αυτό που έκανε το Ταμείο Εθνικής Αμυνας, να μηνύσει εμένα και τον προκάτοχό μου. Είναι γνωστό ότι από το 2012 η παραχώρηση που μας έγινε το 2005 ανακλήθηκε, όμως δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να χρησιμοποιούμε τις υποδομές που δημιουργήσαμε με χρήματα των συνδημοτών μας και με χρήματα των Ελλήνων πολιτών”.

Την ημέρα που θα εκδικαστεί η υπόθεση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 9 το πρωί, από κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις