Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Του έπεσε το κιόσκι στο κεφάλι”! Συγκλονιστική μαρτυρία από τη Χαλκιδική

“Του έπεσε το κιόσκι στο κεφάλι”! Συγκλονιστική μαρτυρία από τη Χαλκιδική
ΦΩΤΟ INTIME

Ο 47χρονος θείος του τραυματίστηκε από το κιόσκι της ταβέρνας που έπεσε και καταπλάκωσε την γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία έχασε τη ζωή της.

“Χτύπησε ο θείος μου. Του έπεσε η σκεπή, το κιόσκι από την ταβέρνα στην οποία έτρωγε με έναν φίλο του, πάνω του. Στο κεφάλι και στο στήθος και στη μέση. Έσκισε και το μάτι του από τα γυαλιά που πεταγόντουσαν από τον αέρα” είπε στο newsit.gr ο ανιψιός του τραυματία.

“Μου είπε ότι του έπεσε ένα ξύλο στο κεφάλι, ζαλίστηκε, έπεσε και πεταγόντουσαν γυαλιά από παντού. “Αυτό” μου λέει “θυμάμαι, τίποτα άλλο”. Και μετά μου είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει”.

“Τον είχαν σκεπάσει και ο γιος του έκλαιγε”

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική περιγραφή του, λέει στο Newsit.gr: “Εγώ πήγα στο σημείο για να τον πάρω. Με πήρε τηλέφωνο ο γιος του που είναι μικρός και πήγα να τον πάρω. Δεν είχε προλάβει να έρθει ούτε πυροσβεστική, ούτε αστυνομία, ούτε ασθενοφόρο. Μετά από λίγο ήρθαν. Τον είχαν ξεσκεπάσει όσοι βρισκόταν εκεί. Ο γιος του έκλαιγε…

Πήρα τηλέφωνο έναν άλλο θείο μου για βοήθεια, τον έβαλα στο αυτοκίνητο και αρχίσαμε να τρέχουμε. Αρχικά τον πήγα στο ΕΣΥ στα Μουδανιά. Εκεί γινόταν χαμός και τον πήρα και ξεκίνησα για Θεσσαλονίκη. Αλλά, άκουσα στο ραδιόφωνο ότι είναι κλειστοί δρόμοι και τον πήγα στο Πολύγυρο. Τώρα του βάζουν ράμματα στο μάτι”.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Όλα έγιναν ξαφνικά, κάποια στιγμή ξεκίνησαν όλοι να τρέχουν, στην αρχή κάποιοι πίστευαν ότι είναι αστείο» υπογραμμίζει, μιλώντας για το χθεσινό ξέσπασμα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, επισκέπτρια από το Κισινάου της Μολδαβίας, που χθες το βράδυ έζησε εφιαλτικές στιγμές στη Νέα Ποτίδαια, όπως και όλοι οι τουρίστες και οι κάτοικοι των περιοχών της Χαλκιδικής, τις οποίες έπληξε με σφοδρότητα η θεομηνία.

Εκτός της αγωνίας για την ίδια της τη ζωή, ήταν μία από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο όπου καταπλακώθηκαν από δέντρο ένας άνδρας από τη Ρωσία και ο γιος του, ηλικίας μόλις δύο ετών.

«Πρόκειται για πραγματική καταστροφή» επισημαίνει, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για αυτό το θλιβερό γεγονός. Συγκλονισμένη από το μέγεθος της κακοκαιρίας και όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ, η τουρίστρια τονίζει ότι όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία όλοι έτρεξαν να σωθούν.

«Όταν φτάσαμε στο δωμάτιο, όλα ήταν σκοτεινά, δεν είχε ρεύμα. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε όλα τα δέντρα πεσμένα», σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Λίγο αργότερα, όταν σταμάτησε η βροχή, κάποιος άρχισε να φωνάζει ότι υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα δέντρα, όλοι στρέψαμε το βλέμμα μας προς τα εκεί για να δούμε τι συμβαίνει και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάποιον.

Ψάχναμε για περίπου δύο ώρες και ο άνδρας που τους εντόπισε (τον άντρα και το νήπιο), άρχισε να φωνάζει ότι «είναι εδώ» και άμεσα ήρθε ασθενοφόρο, αστυνομία, όλοι» τονίζει.

Προσθέτει ότι, στον αρχικό σχεδιασμό της οικογένειάς της, ήταν να περάσουν διακοπές λίγων ημερών στη Χαλκιδική, όμως έπειτα από αυτή τη θεομηνία θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις