Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Χαλκιδική: Αυτός είναι ο απόλυτος εξωτικός παράδεισος – Εικόνες που μαγνητιζουν [vid]

Χαλκιδική: Αυτός είναι ο απόλυτος εξωτικός παράδεισος – Εικόνες που μαγνητιζουν [vid]

Αυτός ο εξωτικός παράδεισος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις παραλίες στην Καραϊβική ή της Μπαχάμες. Αυτό είναι το μαργαριτάρι της Χαλκιδικής.

Αυτό το εξωτικό μέρος δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς προορισμούς, όπως οι Μπαχάμες και η Καραϊβική.Πρόκειται για έναν πραγματικά μοναδικό παράδεισο” στην καρδιά της Χαλκιδικής, ένα μέρος πραγματικά προικισμένο με τόση ομορφιά που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας. Είναι η παραλία που θυμίζει Μπαχάμες και Καραϊβική.

Κι όμως… είναι μια ανάσα από την Αμμουλιανή. Tο νησάκι Δρένια βρίσκεται κοντά στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Μεταξύ των νησιών αυτού του μικρού συμπλέγματος σχηματίζονται ρηχά, τιρκουάζ νερά που είναι ζεστά και έχουν υπέροχο χρώμα.

Στην περιοχή μπορείτε να φτάσετε είτε με καραβάκι από Τρυπητή ή Ουρανούπολη ή ακόμη καλύτερα να νοικιάσετε τη δικιά σας βάρκα (δεν απαιτείται δίπλωμα) και να… νιώσετε καπετάνιος για μία ημέρα.

Τα Δρένια (Γαϊδουρονήσια) είναι ένα σύμπλεγμα έξι μικρών νησιών και βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δύο ναυτικών μιλίων από την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή. Το σύμπλεγμα πήρε το όνομά του από το μεγαλύτερο σε έκταση νησάκι, τα Δρένια ενώ σε μερικούς χάρτες αναφέρεται ως «Άρτεμις».

Στα νησάκια θα βρείτε πανέμορφες αβαθείς και αμμώδεις παραλίες με μαγευτικό νησιωτικό τοπίο καθώς και απόκρημνες βραχώδεις ακτές με φόντο στο βάθος την επιβλητική κορυφή του όρους Άθως. Τα σμαραγδένια νερά, οι χρυσές παραλίες, οι μαγευτικοί κολπίσκοι σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο που ξεδιπλώνεται, γοητεύουν κάθε επισκέπτη προσφέροντας του ηρεμία και γαλήνη ώστε να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα! Τα νερά είναι πεντακάθαρα και διαυγή ενώ στην ακτή εναλλάσσεται χρυσή άμμος με μικρά βραχάκια. Η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά και το γεγονός αυτόν την καθιστά ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις