Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Χαλκιδική: Μέχρι το βράδυ επιστρέφει το ρεύμα!

Χαλκιδική
Φωτογραφία InTime News

Δυο 24ωρα μετά τη φονική κακοκαιρία, η Χαλκιδική βλέπει σιγά σιγά… φως. Έως το βράδυ αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΕΔΔΗΕ.

Από το πρωί, πολλές από τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σκόρπισαν θάνατο και καταστροφή στη Χαλκιδική έχουν αρχίσει, σταδιακά, να έχουν ρεύμα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, σε πρώτη φάση ξεκίνησε η τροφοδοσία του Υποσταθμού Κασσανδρείας μέσω γραμμών Μέσης Τάσης και ηλεκτροδότηση του βορειοανατολικού τμήματος της Χερσονήσου. Στη συνέχεια, με τη σταδιακή αποκατάσταση της βλάβης στους δύο ιστούς της γραμμής μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ, ηλεκτροδοτήθηκε ο υποσταθμός της Κασσανδρείας από το δίκτυο μεταφοράς και άρχισε η επανηλεκτροδότηση των υπόλοιπων περιοχών της Χερσονήσου, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το βράδυ.

Χαλκιδική
Φωτογραφία InTime News

«Κατά 90% και χωρίς προβλήματα επανήλθε το ρεύμα στο Δήμο Νέας Προποντίδας» όπως δήλωσε στο GrTimes ο δήμαρχος Εμμανουήλ Καρράς. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής, Βασίλη Κυρίτσης εκτίμησε πως «την επόμενη ώρα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το πόδι, σε όλη τη χερσόνησο».

Click4more: Δεκατρείς τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται – Σε κίνδυνο η ζωή της γυναίκας στην εντατική!

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε Κασσάνδρα, Καλλιθέα, Άθυτο και Φώκες ενώ όπως τόνισε τα ζητήματα που μπορεί να εντοπίζονται στις συγκεκριμένες περιοχές οφείλονται σε βλάβες που δεν είχαν εντοπιστεί νωρίτερα και αναμένεται να λυθούν άμεσα.

Χαλκιδική
Φωτογραφία InTime News
Χαλκιδική
Φωτογραφία InTime News

Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν ακόμα στον Μαρμαρά καθώς δεν υπάρχει καθόλου ηλεκτροδότηση και με γεννήτρια δεν είναι τόσο εύκολο να υδροδοτηθεί η συγκεκριμένη περιοχή.

Χαλκιδική
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Στέφανος Οκταποδάς, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους σε όλες τις περιοχές της Βορείου Ελλάδας που έπληξε το κύμα κακοκαιρίας και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον νομό Χαλκιδικής που αποκατέστησαν εκτεταμένες ζημιές σε Δίκτυο Μέσης Τάσης 2.429 χλμ και σε Δίκτυο Χαμηλής Τάσης 2.152 χλμ, που τροφοδοτούν 162 πελάτες Μέσης Τάσης και 153.382 πελάτες Χαμηλής Τάσης.

Με πληροφορίες και από grtimes.gr

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις