Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Χαλκιδική: Ο ψαράς το 7ο θύμα της κακοκαιρίας – Αναγνωρίστηκε η σορός

Χαλκιδική: Ο ψαράς το 7ο θύμα της κακοκαιρίας – Αναγνωρίστηκε η σορός
ΦΩΤΟ INTIME

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας.
120 ανθρώπους έστειλε στο νοσοκομείο!
Ο ψαράς βγήκε με τη βάρκα του και δεν ξαναγύρισε…
Οι άλλοι 6 νεκροί ήταν όλοι τουρίστες.

Στον 62χρονο ψαρά που αγνοείτο από χθες το απόγευμα, ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το μεσημέρι από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο άνθρωπος είχε χαθεί στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, όταν βγήκε με τη βάρκα του για ψάρεμα υπό κακές καιρικές συνθήκες…

Η σορός βρέθηκε το μεσημέρι, από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας 6,8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του αλιευτικού καταφυγίου στην ίδια περιοχή. Περισυνελέγη από σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους τους.

Καθηλώνουν οι ιστορίες των θυμάτων

Μια μητέρα με το 8χρονο αγοράκι της έχασαν τη ζωή τους σε ταβέρνα στα Νέα Πλάγια, όταν κατέρρευσε το στέγαστρο. Η άτυχη 54χρονη γυναίκα καταπλακώθηκε, ενώ το αγοράκι της έπεσε από τη μανία του αέρα πάνω στα τζάμια και κατέληξε στο νοσοκομείο. Μαζί άφησαν την τελευταία τους πνοή ένας άνδρας από τη Ρωσία και ο 2 ετών γιος του όταν δέντρα τους καταπλάκωσαν έξω από το ξενοδοχείο τους, ενώ στη Σωζόπολη το τροχόσπιτο όπου έμεναν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Τσέχων με τον γιο τους και τον εγγονό τους, έγινε έρμαιο του αέρα και εκτοξεύτηκε 15 μέτρα μακριά. Οι δυο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους, ο γιος τους τραυματίστηκε ελαφρά.

Οι στιγμές του πανικού που έζησαν εκατοντάδες άνθρωποι στη Χαλκιδική έχουν καταγραφεί σε συγκλονιστικά βίντεο. Ένα από αυτά δημοσιεύτηκε στο BBC. Το έχει καταγράψει τουρίστας και αποτυπώνει τον τρόμο και τον πανικό επικράτησε.

Δείτε το video

 

Σοκαριστική και η μαρτυρία, στο BBC, της τουρίστριας Emily Kishtoo από το Σάρεϊ, που βρισκόταν σε ένα μπιτς πάρτι με την οικογένειά της όταν ξέσπασε η καταιγίδα. «Κυριολεκτικά ήρθε από το πουθενά. Τα φώτα έσβησαν στην παραλία όπου ήμασταν, επικράτησε ένα χάος. Κόσμος έτρεχε, ούρλιαζε και βασικά απλά προσπαθούσε να φύγει από την παραλία», είπε.

Χαλκιδική: Η στιγμή που ο αέρας σπάει τζαμαρία

Σε ένα άλλο συνταρακτικό video έχει καταγράψει τη στιγμή που η ριπή του ανέμου σπάει τζαμαρία στο λόμπι ξενοδοχείου στα Νέα Μουδανιά. Κόσμος τρομοκρατημένος, φωνάζει και προσπαθεί όπως μπορεί να προφυλαχτεί από τη μανία της φύσης.

Click4more: Χαλκιδική: Θάνατος και χαλάσματα – Συγκλονιστικές εικόνες και αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τη φονική κακοκαιρία!

Άνθρωπος που ήταν εκεί περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο όσα έζησε. «Όσοι ήμασταν εκεί χωθήκαμε στο πρώτο ”καταφύγιο” που βρήκαμε… Σε κάτι δωμάτια προσωπικού. Έλεγα για ένα ολόκληρο τέταρτο το Πάτερ Ημών, ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των νεκρών…».

Δείτε το video

«Δεν καταλάβαμε πως πέθανε το παιδί»

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στα Νέα Πλάγια, την περιοχή στη Χαλκιδική που χτυπήθηκε περισσότερο απ’ όλες. Εκεί έχασε τη ζωή της η 54χρονη Ρουμάνα και ο 8 ετών γιος της.

Click4more: Νέα Πλάγια Χαλκιδική: Έτσι σκοτώθηκαν στην ταβέρνα μάνα και γιος – Η αυτοψία και οι νέες μαρτυρίες – video

Ιδιοκτήτης εστιατορίου κοντά στην ταβέρνα όπου άφησε η γυναίκα την τελευταία της πνοή περιγράφει τις δραματικές στιγμές στο newsit.gr. Το δικό του μαγαζί βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από την ταβέρνα. «Έπεσε το κιόσκι και προσπαθούσαν να βγάλουν τον κόσμο που καταπλάκωσε. Τα καταφέρανε στο μεγαλύτερο βαθμό, εκτός από τη γυναίκα από τη Ρουμανία. Αυτή έχασε και το παιδί της, αλλά δεν έχουμε καταλάβει πώς πέθανε, αφού δεν ήταν χτυπημένο. Ο ιδιοκτήτης είναι σε τραγική κατάσταση. Πιστεύω ότι δεν υπολογίζει τόσο τις ζημιές όσο το θάνατο των ανθρώπων. Έχει πάνω από τρεις δεκαετίες την ταβέρνα στην περιοχή»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΦΗ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ
Με πληροφορίες και από BBC

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις