Κυριακή, 3 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κέρκυρα: Από ιστιοφόρο ξεκίνησε η φωτιά στη μαρίνα Γουβιών – Κάηκαν ολοσχερώς 4 σκάφη

Κέρκυρα: Από ιστιοφόρο ξεκίνησε η φωτιά στη μαρίνα Γουβιών – Κάηκαν ολοσχερώς 4 σκάφη

Από ένα 20μετρο ιστιοφόρο ξεκίνησε η φωτιά στη Μαρίνα των Γουβιών στην Κέρκυρα και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσει και εξαπλώθηκε στα παρακείμενα σκάφη.

Εκτός από το ιστιοφόρο από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς ακόμα ένα καταμαράν, ένα εξωλέμβιο και ένα ξύλινο ιστιοπλοϊκό. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς που ήταν παρών στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, «η φωτιά εξελίχθηκε πολύ γρήγορα στα διπλανά σκάφη, καθώς έπνεε ένας ελαφρύς άνεμος, αλλά και λόγω των εύφλεκτων υλικών των σκαφών, ενώ για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της συνέβαλαν και το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς και το προσωπικό της μαρίνας των Γουβιών».

«Είχαμε ένα άψογο συντονισμό και λειτουργήσαμε όλοι αποτελεσματικά. Καταφέραμε άμεσα να απομακρύνουμε τα διπλανά σκάφη, ενώ το χειρότερο αποφεύχθηκε, καθώς η φωτιά εξελισσόταν σε μία άκρη της μαρίνας και όχι στο μέσον της».

Με τη μέχρι τώρα ενημέρωσή που έχει ο κ. Γεωργαλάς, δεν κινδύνεψαν ιδιοκτήτες και επιβάτες των σκαφών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην επιχείρηση συνέδραμε και το ρυμουλκό σκάφος «Ιωάννης», ενώ οι πληροφορίες φέρουν να απομακρύνθηκαν περισσότερα από 15 σκάφη που ελλιμενιζόταν σε απόσταση αναπνοής από τα φλεγόμενα σκάφη.

Να σημειωθεί πως στη θαλάσσια περιοχή ήδη έχουν τοποθετηθεί προληπτικά πλωτά φράγματα για την προστασία από θαλάσσια ρύπανση μετά το συμβάν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις