Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κέρκυρα: Αποχωρούν οι αστυνομικοί που “φρουρούσαν” τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Κέρκυρα: Αποχωρούν οι αστυνομικοί που “φρουρούσαν” τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Αποχωρούν από την Κέρκυρα οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διατεθεί από άλλες περιοχές της χώρας, λόγω της έντασης που είχε δημιουργθεί με τους κατοίκους για τη λειτουργία των ΧΥΤΥ.

Η αστυνομία είχε στείλει εκτάκτως ενισχύσεις από άλλες υπηρεσίες της χώρας, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφαλή μεταφορά των απορριμάτων από τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Κι αυτό γιατί κάτοικοι αντιδρούσαν, προσπαθώντας με οποιονδήποτε τρόπο να μπλοκάρουν τα απορριματοφόρα με τα σκουπίδια. Ωστόσο πλέον, δεν υπάρχει ανάγκη ενισχυμένης αστυνομικής παρουσίας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

“Ανακοινώνεται ότι, ύστερα από δέσμευση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, από την προσεχή Δευτέρα 04-02-2019, αποδεσμεύονται οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθεντο από διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας, για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας.

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις από 26-06-2018, απασχολούνταν στη λήψη αστυνομικών μέτρων για την ομαλή μεταφορά απορριμμάτων από το Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου στον Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις