Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κέρκυρα: Έτσι θησαύριζαν από παράνομο στοίχημα σε καφετέρια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σημαντικά κέρδη από παράνομο πρακτορείο στοιχήματος φέρονται ότι αποκόμισαν τρεις Έλληνες στην Κέρκυρα, 31, 36 και 37 ετών, που συνελήφθησαν από άνδρες του τμήματος Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Όλα γίνονταν μέσα σε καφετέρια στην πόλη της Κέρκυρας, που είχε μετατραπεί σε πρακτορείο παράνομου στοιχηματισμού προγνωστικών αθλητικών αγώνων, μη αδειοδοτημένου διαδικτυακού παρόχου, όπου παρέχονταν ελεγχόμενη πρόσβαση, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μέσω κωδικών, σε “κλειστό πελατολόγιο” που απαρτιζόταν από 69 μέλη. Στη συνέχεια οι παίκτες αποκτούσαν τη δυνατότητα χρήσης των εφαρμογών της ιστοσελίδας να ποντάρουν, ανάλογα με τα χρηματικά ποσά που είχαν καταβάλει στον 36χρονο συλληφθέντα και ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας μόνο το χρονικό διάστημα από τις 3 Μαρτίου μέχρι και τις 13 Μαΐου ’17, τα κέρδη των δραστών άγγιξαν το ποσό των 25.000 ευρώ. Η αστυνομική έρευνα για τον προσδιορισμό του εύρους της παράνομης δραστηριότητας του συγκεκριμένου ιστοτόπου, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς μέχρι στιγμής ο αριθμός των δελτίων, των παράνομων στοιχημάτων, ξεπερνά τα 150.000, μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και των ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε φορητοί υπολογιστές, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.805 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα και πέντε ηλεκτρονικές συσκευές τύπου tablet.

Οι τρεις συλληφθέντες, ο 36χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας, ο 31χρονος υπάλληλός του και ο 37χρονος συνεργός τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για αδικήματα που αφορούν τη νομοθεσία των παιγνίων, της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε