Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Κέρκυρα: Κερδίζει τη μάχη το δίχρονο κοριτσάκι που υπέστη βαρύ σηπτικό σοκ!

Κέρκυρα: Κερδίζει τη μάχη το δίχρονο κοριτσάκι που υπέστη βαρύ σηπτικό σοκ!
intime (αρχείο)

Εκτός κινδύνου το 2χρονο κοριτσάκι από την Κέρκυρα που διακομίστηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας, μετά από βαρύ σηπτικό σοκ που υπέστη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η παιδίατρος Α’ επιμελήτρια παιδιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου στην Κέρκυρα, Χρυσούλα Μαραγκού, “το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ οι πρώτες βοήθειες που δόθηκαν αρχικά από τους παιδιάτρους Κέρκυρας και μετέπειτα από τους παιδιάτρους της Εντατικής Μονάδας του νοσοκομείου Πατρών, ήταν σωτήριες για το δίχρονο παιδί, ενώ διασώθηκαν και τα ζωτικά του όργανα, χωρίς να υποστούν βλάβες”.

Click4more: Κέρκυρα: Χαροπαλεύει δίχρονο κοριτσάκι με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ! Δραματική διακομιδή στην Πάτρα

Το κοριτσάκι, που ήταν ανεμβολίαστο, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης (3.12.2019). Οι θεράποντες γιατροί που διέγνωσαν την κρισιμότητα της υγείας του, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, καθώς δεν “έβρισκαν” ούτε τον παλμό της καρδιάς του.

Από την Κέρκυρα στην Πάτρα με C – 130

‘Άμεσα, ζητήθηκε η συνδρομή αεροσκάφους C – 130 για την αεροδιακομιδή του δίχρονου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών. Η χαμηλή, όμως, νέφωση που επικρατούσε χθες (σ.σ. 3.12.2019) στο αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας”, κατέστησε αδύνατη την προσγείωση του αεροσκάφους.

Έτσι το παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, όπου του παρήχθησαν οι αναγκαίες για τη ζωή του ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις.

Να σημειωθεί ότι το παιδάκι είναι μέλος οικογένειας Ρομά και το σηπτικό σοκ το έπαθε, σύμφωνα με τους γιατρούς, μετά από λοίμωξη στα μαλακά μόρια των άκρων του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις