Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κέρκυρα: Κινδύνεψε να πεθάνει 10χρονο παιδί από σκωληκοειδίτιδα, τι λέει η γιαγιά του

Κέρκυρα: Κινδύνεψε να πεθάνει 10χρονο παιδί από σκωληκοειδίτιδα, τι λέει η γιαγιά του

Η περιπέτεια του παιδιού ξεκίνησε στην Κέρκυρα και ολοκληρώθηκε στην Αθήνα. Οι πόνοι που αισθανόταν ο μικρός οφείλονταν σε σκωληκοειδίτιδα, με το νοσοκομείο του νησιού να μην διαθέτει παιδοχειρουργό…

Η σκωληκοειδίτιδα έφερε στο παιδί αφόρητους πόνους παραμονές του Πάσχα, με τη γιαγιά του να περιγράφει τον Γολγοθά τόσο του ίδιου, όσο και της οικογένειάς του. Το νοσοκομείο στην Κέρκυρα δεν διέθετε παιδοχειρουργό. Τον γιατρό δηλαδή που κανονικά θα έπρεπε να κάνει την εγχείρηση. Ένας γιατρός με άλλη ειδικότητα προθυμοποιήθηκε να κάνει την επέμβαση με τη μητέρα του παιδιού να αρνείται. Το Μεγάλο Σάββατο, λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, ταξίδεψαν με αυτοκίνητο στην Αθήνα, με τον χρόνο να πιέζει. Όλα πήγαν καλά και το παιδί πλέον αναρρώνει. Όμως τα όσα έγιναν επαναφέρουν στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο στην Κέρκυρα με κρίση σκωληκοειδίτιδας. Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε η γιαγιά του στο Mega, ο 10χρονος παραπονιόταν δύο μέρες για πόνο στην κοιλιά του και έτσι αποφάσισαν οι δικοί του να τον πάνε νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί.

Ο γιατρός στο νοσοκομείο ενημέρωσε την οικογένεια ότι πρόκειται για κρίση σκωληκοειδίτιδας. Η γιαγιά του παιδιού στην συνέχεια ανέφερε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου ήταν άψογοι απέναντι το παιδί και κατόπιν εξέτασης που του έκαναν ανακοίνωσαν στην οικογένεια ότι χρειάζεται το παιδί να εξεταστεί από παιδοχειρούργο, αλλά ο γιατρός του νοσοκομείου στην Κέρκυρα προθυμοποιήθηκε να χειρουργήσει το παιδί χωρίς να είναι ο ίδιος παιδοχειρουργός.

«Εκείνη την ώρα η κόρη μου ανησύχησε. Πήραμε τελικά την απόφαση να φύγει να παιδί μέσα στην νύχτα για Αθήνα», περιέγραψε η γιαγιά του παιδιού. Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» η γιαγιά του παιδιού, ανέφερε ότι οι ελλείψεις στο νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι μεγάλες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις