Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Κέρκυρα – Κορονοϊός: Αισιοδοξία για τη νοσηλεύτρια που παρέλυσε – «Έκανε τα πρώτα της βήματα υποβασταζόμενη»

Κορονοϊός - Γερμανία: Εγκρίθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για γιατρούς και νοσηλευτές

Θετικά στην θεραπεία που ακολουθεί ανταποκρίνεται η 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία παρουσίασε συμπτώματα του συνδρόμου Guillain-Barre, μετά τη β΄ δόση του εμβολίου για τον κορονοιό.

νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε για δεύτερη φορά πριν από μια σχεδόν εβδομάδα αρχικά παρουσίασε πυρετό και μυαλγίες, ενώ μετά από διάστημα δύο ημερών παρέλυσαν τα κάτω άκρα της. Αμέσως η 40χρονη γυναίκα που είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί την υπέβαλλαν σε μια σειρά εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί από τι προκλήθηκε η παραλυσία των κάτω ακρών της.

“Γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις κι έχει ενημερωθεί και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Η κατάσταση της υγείας της καλυτερεύει όσο περνούν οι ώρες” λέει στο newsit.gr o διοικητής της 6ης ΥΠΕ, όπου υπάγεται το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, Ιωάννης Καρβέλης.

Η 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο χωρίς να μπορεί να κινήσει τα κάτω άκρα της, χθες υποβασταζόμενη μπόρεσε να περπατήσει, γεγονός που σημαίνει ότι ο οργανισμός της άρχισε να ανταποκρίνεται στην θεραπεία.

Χθες μετά τις δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε η νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε πρόσφατα, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ζητείται λοιπόν να ερευνηθεί το αδίκημα της διασποράς των ψευδών ειδήσεων, καθώς ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι η παράλυση των κάτω άκρων της νοσηλεύτριας προήλθε από παρενέργεια της β΄ δόσης, χωρίς να έχουν αποφανθεί οι γιατροί αλλά και οι αρμόδιοι φορείς ποια είναι τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα στην υγεία της 40χρονης γυναίκας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις