Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κέρκυρα: Λύνεται το μυστήριο για τις 500 χαμένες δικογραφίες! Τι αποκάλυψε πρώην εισαγγελέας

δικαστήριο αίθουσα

Οι δικογραφίες έκαναν φτερά στην Κέρκυρα και εντοπίστηκαν μέσα σε ένα σπίτι. Το παζλ της μυστήριας υπόθεσης άρχισε να συμπληρώνεται και πλέον έχει πέσει φως στα περισσότερα σημεία του…

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για την εύρεση των 500 και άνω χαμένων δικογραφιών σε σπίτι, μετά από έρευνα της αστυνομίας. Η έρευνα των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Aσφαλείας, σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κ. Λαμπρίδη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα, απέφερε αποτελέσματα, καθώς βρέθηκαν οι δικογραφίες, σε ένα από τα σπίτια που έχει στην ιδιοκτησία του ένας πολίτης.

Όπως είπε στο corfutvnews.gr, πρώην Εισαγγελέας Πρωτοδικών “το 2017 αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στο διαμέρισμα που κατοικούσε και εξαιτίας του αναγκάστηκε να το εκκενώσει για μερικές ημέρες. Τότε προσφέρθηκε μια στενή της οικογενειακή φίλη να φυλάξει τα πράγματα στο σπίτι της. Οι δικογραφίες αυτές είναι δεκαετίας και θα έπρεπε να είχαν ήδη καταστραφεί”.

Στη μεταφορά των προσωπικών αντικειμένων μετέφερε και το κιβώτιο στο οποίο φυλάσσονταν οι δικογραφίες και τοποθετήθηκαν “χύμα” στο σπίτι που έμενε η οικογενειακή της φίλη. 

Προ ημερών ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή να ανασυσταθούν οι φάκελοι των συνολικά 502 υποθέσεων που υπήρχαν στις δικογραφίες, αντλώντας στοιχεία από όλες τις πιθανές πηγές. Η υπόθεση της εξαφάνισης των δικογραφιών έγινε γνωστή εδώ και δύο μήνες περίπου στην αρχή ως φήμη και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το πρωτόκολλο των μηνύσεων των δικαστηρίων.

Η πρώτη δημόσια αποκάλυψη του θέματος έγινε από την εφημερίδα “Ενημέρωση” η οποία σημειώνει ότι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν από καιρό το θέμα».

Οι υποθέσεις είναι ποικίλες και όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου πολλές από αυτές πρέπει να έχουν παραγραφεί ήδη. Ο Δικηγορικός σύλλογος της Κέρκυρας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, δικηγόρους, κατήγορους και κατηγορούμενους να συμβάλουν στην επανασύσταση των φακέλων με όσα στοιχεία διαθέτει ο καθένας ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις