Site icon NewsIT

Κέρκυρα: Μεγάλη φωτιά σε σκάφη στη μαρίνα Γουβιών

07.09.2022 | 16:49
Κέρκυρα: Μεγάλη φωτιά σε σκάφη στη μαρίνα Γουβιών

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε σκάφη στην Κέρκυρα τα οποία βρίσκονται στη Μαρίνα Γουβιών. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την Κέρκυρα η φωτιά ξεκίνησε από ένα σκάφος και έχει επεκταθεί και σε άλλα που βρίσκονται στην Μαρίνα των Γουβιών. 

Στο σημείο βρίσκονται 19 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ κατέφθασε και πυροσβεστικό πλοίο από την Ηγουμενίτσα.

Από τη φωτιά κάηκαν ολοσχερώς τα τέσσερα σκάφη ενώ κάποια διπλανά υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με την ΠΥ απομακρύνθηκαν 15 συνολικά σκάφη που ήταν στην περιοχή και γίνονται ενέργειες για την αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης με στήσιμο ειδικού φράγματος με ειδικά πλωτά φράγματα έτσι ώστε να αποφευχθεί η επέκταση της ρύπανσης του πετρελαίου και τα καμένα πλαστικά υλικά που βρίσκονται στη θάλασσα. 

 

Να σημειωθεί ότι το σκάφος από όπου ξεκίνησε η φωτιά δεν είχε κανένα επιβαίνοντα ενώ στα διπλανά σκάφη βρίσκονταν συνεργεία που εκτελούσαν υπηρεσίες και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον περιορισμό της επέκτασης της φωτιάς μαζί με το προσωπικό της μαρίνας και την ΠΥ.

Η μαρίνα των Γουβιών είναι από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας, καθώς έχει χωρητικότητα 960 σκαφών, με σταθερές και πλωτές προβλήτες.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version