Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κέρκυρα: Παραμένει κλειστό το σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι λόγω του σεισμού στη Λευκάδα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κλειστό πρόκειται να παραμείνει έως τη Δευτέρα, το σχολικό κέντρο στο Μαντούκι Κέρκυρας, λόγω φθορών που υπέστη από τον τελευταίο δυνατό σεισμό…

που «κούνησε» το Ιόνιο. Στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζονται το 1ο ΕΠΑΛ, το 5ο ΓΕΛ και το Εσπερινό ΕΠΑΛ, προκλήθηκαν, μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό που είχε επίκεντρο τη Λευκάδα, ρωγμές και πτώση σοβάδων, με αποτέλεσμα ο δήμος της Κέρκυρας να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων.

«Το σχολικό συγκρότημα έμεινε κλειστό χθες και θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα, ενώ σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες από συνεργεία του δήμου Κέρκυρας, προκειμένου να κατεδαφιστούν και να απομακρυνθούν τα σαθρά επιχρίσματα από το ταβάνι και τους τοίχους του κτιρίου» δήλωσε ο περιφερειακός δ/ντης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστας Γκούσης, επισημαίνοντας ότι «δεν τίθεται θέμα για τη στατική επάρκεια του κτιρίου».

Παράλληλα, ο κ. Γκούσης τόνισε ότι «ζήτησε από τους αρμοδίους, τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί αυτοψία και έλεγχος του σχολικού κτιρίου, ώστε να προκύψουν άμεσα μελέτες για τις απαραίτητες επισκευαστικές ενέργειες».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε