Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Κέρκυρα: Παραμένει προσωρινά το αστυνομικό τμήμα στη Λευκίμμη – Η απόφαση του Νίκου Τόσκα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την προσωρινή παραμονή του αστυνομικού τμήματος στη Λευκίμμη και τον επανασχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου σχετικά με την αστυνόμευση της Νότιας Κέρκυρας…

δεσμεύτηκε η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.

Στην σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν και ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Δ. Αναγνωστάκης, οι Βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Ν. Πανδή, ο Αντιδήμαρχος Νότου Α. Μπαλής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λευκίμμης Ε. Κουλούρης καθώς και διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτέθηκαν από τους φορείς της Κέρκυρας, οι λόγοι για τους οποίους η ενδεχόμενη απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος από την περιοχή της Λευκίμμης θα ζημίωνε καθοριστικά την περιοχή, περιορίζοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με άμεσες συνέπειες και στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, δεδομένης και της έντονης παραβατικότητας που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες στον Κάβο.

Την ίδια ώρα επιδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, το σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο και η επιστολή του Δημάρχου Κέρκυρας για το ζήτημα. Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης έκανε γνωστή την απόφαση του υπουργείου να επανεξετάσει το επίμαχο άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάταξη – αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.Α.Σ, το οποίο προέβλεπε μεταξύ άλλων τη συγχώνευση του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, με άλλο αστυνομικό τμήμα και τη μεταφορά της έδρας στην περιοχή του Αχίλλειον.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε